Dragnea și Tăriceanu se răzgândesc în privința moțiunii de cenzură

dragnea tariceanu

Liderii PSD și ALDE au anunțat că s-au răzgândint în privința moțiuni de cenzură adresată guvernului Cioloș, însă rămân în continuare nemulțumiți de atitudinea premierului și a unor miniștri.

Premierul Dacian Cioloş a declarat, joi dimineaţă, pentru Adevărul, că Executivul pe care îl conduce va modifica prevederile din Codul fiscal cu privire la scutirile de care beneficiază veteranii şi familiile lor astfel încât să repare „nedreptatea” pe care Guvernul Ponta a provocat-o prin schimbările din 2015.

„Vom modifica Codul fiscal gândit şi promovat de Guvernul precedent şi vom corecta această nedreptate făcută veteranilor şi familiilor lor.  Lucrurile sunt clare din punctul nostru de vedere. Greşeala este în Codul fiscal în care, la acest punct, formularea este ambiguă, spre deosebire de textul din codul fiscal precedent, unde lucrurile erau limpezi în ceea ce-i priveşte pe veterani şi pe văduvele de război”, a spus Dacian Cioloş.

Premierul a subliniat că problema în ceea ce priveşte drepturile veteranilor şi ale soţiilor acestora porneşte de la modificările aduse de Guvernul Ponta Codului fiscal, unde nu a fost transpusă o prevedere din vechea formulare. „Guvernul nu a modificat nimic prin Hotărâre de Guvern, ci a clarificat lucrurile scrise in Codul fiscal. Aşa cum am făcut de nenumărate ori, rezolvăm problemele care ne apar în cale, probleme pe care nu le-am creat noi”, a mai spus prim-ministrul, pentru Adevărul.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *