Ultimele Știri

Dragnea revine asupra ameninţării cu moţiune în cazul Intact

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi că social-democraţii nu iau în calcul depunerea unei moţiuni de cenzură pentru a nu aduce ”o criză guvernamentală în România”, catalogând propriile ameninţări în acest sens ca ”generate de emoţia generală” în cazul Intact.

Liviu Dragnea a făcut un pas în spate în ceea ce priveşte moţiunea de cenzură pentru cazul Intact. Întrebat dacă îşi menţine poziţia, el a susţinut că nu este de acord să se asocieze ”cu orice atac împotriva unor instituţii ale statului în această speţă”.

”Afirmaţiile mele de săptămâna trecută au fost afirmaţii generate de emoţia generală, pe care nu mi le retrag. În schimb, am constatat că, din păcate, în ultimele zile afirmaţiile mele au fost denaturate şi, de asemenenea, nu sunt de acord să mă asociez cu orice atac împotriva unor instituţii ale statului în această speţă. Declaraţiile mele au fost generate de dorinţa mea de a apăra cu toate puterile mele, pentru oricine şi oricând, libertatea de exprimare şi libertatea presei”, a afirmat liderul PSD.

El l-a criticat pe senatorul PSD Șerban Nicolae, cel care a adus, în şedinţa senatorilor PSD de luni, un draft al unei moţiuni de cenzură.

”Domnul Şerban Nicolae poate depune o moţiune de cenzură în nume propriu. PSD nu a luat o decizie în acest sens. Stilul ăsta, în care fiecare vrea să devină vedetă jucându-se cu asemenea intenţie nu mai este agreat în PSD. Moţiunea de cenzură este într-adevăr un act cu o putere foarte mare. PSD nu depune moţiune de cenzură pentru imagine. PSD-ul chiar ar avea puterea, împreună cu aliaţii săi, să pice Guvernul. Nu am ajuns în situaţia în care, din punctul nostru de vedere, să aducem o criză guvernamentală în România, în această perioadă, mai ales că este an electoral (…) Nu luăm în calcul, acum, depunerea unei moţiuni de cenzură”, a spus Liviu Dragnea.

El a fost întrebat de jurnalişti dacă PSD se află cu adevărat în opoziţie şi a spus că este ”o situaţie ciudată”, însă ”cu siguranţă nu suntem la putere”.

Liviu Dragnea a ameninţat guvernul Cioloş în două rânduri cu depunerea moţiunii de cenzură. Prima dată, la Antena 3, după descinderea ANAF în sediul televiziunilor Intact. ”Dacă Guvernul României bagă pumnul în gura presei, o desfiinţează, acest Guvern nu mai poate rămâne pentru că devine extrem de periculos pentru libertatea noastră”, a afirmat atunci liderul PSD.

De asemenea, social-democratul i-a mai cerut săptămâna trecută premierului Dacian Cioloş să efectueze o remaniere guvernamentală, în caz contrar consecinţa fiind moţiunea de cenzură.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*