Ultimele Știri

Dragnea nu renunță la Legea ”defăimării” | Cere revotarea legii în Parlament

Liviu Dragnea Sursă Foto: Adevărul.ro

Baronul roșu de Teleorman nu renunță la proiectul de lege, care ar putea tăia din avântul internauților în al defăima pe el și ai lui, în preajma alegerilor locale și parlamentare.

Dragnea vrea să comită un abuz nemaiîntâlnit până în ziua de azi în Parlamentul României, după ce legea sa a picat la vot. Acesta înceracă din răsputeri ca legea sa să reintre pe ordinea de zi, pentru fi supusă din nou la vot. 

Circul din Parlamentul României

Deputatul PNL, Eugen Nicolăescu, a susţinut că solicitarea liderului PSD este ilegală şi a precizat că pe ordinea de zi nu poate fi decât un singur punct, solicitarea de aresatare formulată de DNA pentru deputatul Partidei Romilor, Nicolae Păun.

”Nu puteţi să acceptati retrimiterea la comisie a unui proiect de lege care a fost deja votat. În consecinţă, domnule preşedinte (Valeriu Zgonea, n.r.), dumneavoatră încălcaţi astăzi nu numai Regulamentul, ci şi Constituţia. Nu aveţi dreptul să faceţi acest exerciţiu ilegal”, a acuzat Eugen Nicolăescu.

Preşedintele de şedinţă, Valeriu Zgonea, a convocat liderii grupurilor parlamentare pentru a se pune de acord cu privire la prevederile Regulamentului.

În urma consultărilor cu liderii grupurilor parlamentare, Valeriu Zgonea a susţinut că solicitarea de retrimitere este regulamentară.

”Cererea de retrimitere este regulamentară. Nu avem nicio prevedere care să interzică. Dacă nimic nu interzice, permitem. Deschidem o altă cutie a Pandorei”, a explicat social-democratul, afirmând se aşteaptă modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor în perioada următoare.

În urma supunerii la vot a solicitării făcute de Florin Pâslaru, deputaţii au votat retrimiterea la comisie a Legii toleranţei cu 154 de voturi ”pentru”, 6 ”împotrivă” şi nicio abţinere. 56 de deputaţi prezenţi au refuzat să voteze.

Deputatul PNL Mihăiţă Calimente a contestat procedura de vot.

”La votul exprimat mai înainte nu mi-am exprimat votul în niciuna dintre manierele pe care dumneavoastră mi le-aţi cerut. Am fost prezent în sală. Cum mă treceţi? Unde apar? La asta va duce ce aţi făcut dumneavoatră, bătaie de joc la adresa Parlamentului”, a spus Calimente.

Liberalul Cezar Preda a conchis de la tribună că deputaţii ”s-au învârtit până au ajuns în acelaşi loc”.

”Ne-am învârtit până unde am ajuns în acelaşi loc. Toată această poveste a început pe o acuză făcută că din 315 prezenţi în sală, nu şi-au exprimat votul în toate ipostazele decât 285 şi de aici aţi acuzat că ce s-a întâmplat cu diferenţa de voturi care apar că erau în sală şi nu s-au exprimat. Şi acum apar. Este exact acelaşi lucru. (…) Prea multe şmecherii din astea. Încetaţi, dom’le! Aici nu este Consiliu Judeţean sau primărie, este Parlamentul României”, a declarat Cezar Preda.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*