Dragnea își află sentința pe 22 aprilie

dragnea

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a încheiat, vineri, judecarea dosarului „Referendumul”, decizia defintivă urmând să fie pronunţată pe 22 aprilie. Procurorii cer pedepse cu executare pentru Liviu Dragnea şi alte 45 de persoane, preşedintele PSD şi ceilalţi inculpaţi cer achitarea, susţinând că sunt nevinovaţi.

Ultima şedinţă de judecată a completului de cinci judecători de la instanţa supremă din dosarul „Referendumul” s-a încheiat după şase ore, timp în care procurorul DNA şi avocaţii au susţinut pledoariile finale, iar inculpaţii au dat declaraţii în ultimul cuvânt. 

Liviu Dragnea a arătat în ultimul cuvânt în faţa instanţei că nu a avut intenţia să încalce legea şi a cerut achitarea.

„Doamna preşedinte, aş vrea să vă rog să nu luaţi în seamă caracterizarea mea făcută de DNA. Nu asta e atitudinea mea faţă de oameni, mărturie stau cei 20 de ani din serviciul public. Un om cu o atitudine ca aceea menţionată de parchet nu ar fi făcut ca mine”, a spus Dragnea.

El a precizat că e foarte importantă pentru democraţie ieşirea la vot, iar, în toate ţările democratice, oamenii sunt îndemnaţi să iasă la vot pentru că acestea sunt principiile profunde ale democraţiei.

„În ceea ce priveşte asa-zisele foloase pentru PSD vă reamintesc că, la referendumul din 2012, a fost o confruntare dură între preşedinte şi români, şi nu între partide. Am condus acea campanie desemnat fiind de PSD, strict în limitele legii, nu am avut nici măcar intenţia de a încălca legea. Cred cu tărie în nevinovăţia mea şi cer achitarea”, a spus Dragnea în faţa judecătorilor.

Instanţa a anunţat că decizia definitivă va fi pronunţată în 22 de aprilie, iar până pe 15 aprilie se pot depune concluzii scrise.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *