Ultimele Știri

Dragnea îl trimite la închisoare pe Șova? Preşedintele PSD a anunțat că partidul va vota pentru ridicarea imunității acestuia

Liviu Dragnea

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că senatorii partidului vor vota pentru ridicarea imunităţii lui Dan Şova.

Liviu Dragnea s-a prezentat, luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), unde se judecă apelul din dosarul în care este acuzat, alături de alţi peste 70 de inculpaţi, de fraude la referendumul din 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu. Judecarea dosarului a fost amânată de la ora 09.00 la ora 12.00, astfel că Liviu Dragnea a plecat de la sediul ICCJ, urmând să revină la ora la care încep discuţiile în cauză, potrivit Mediafax.

Întrebat, la plecarea de la sediul ICCJ, cum va vota PSD în cazul cererii Direcţiei Naţionale Anticorupţie de încuviinţare a reţinerii şi arestării senatorului Dan Şova, Liviu Dragnea a răspuns: „Am mai spus asta, nu ne putem opune unor demersuri ale justiţiei. Cu toată părerea de rău, PSD va vota pentru ridicarea imunităţii”.

Şi copreşedintele PNL Alina Gorghiu anunţa, vineri, că liberalii vor încuviinţa cererea DNA în cazul lui Dan Şova, afirmând că PSD ar face un „gest civilizat” dacă i-ar cere senatorului să demisioneze din Senat.

Liderul PNL a mai spus că, în contextul încercărilor de recredibilizare a clasei politice şi a instituţiilor democratice, PSD ar trebui să înţeleagă că nu trebuie să mai existe nicio diferenţă între discursul public şi ce se întâmplă la vot.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*