Ultimele Știri

Dragnea dorește un „armistițiu politic” pe termen lung

Aceasta este dorința liderului PSD, exprimată la Şcoala de Vară a femeilor social-democrate de la Constanța

Inițiativa lui Liviu Dragnea vizează realizarea unui plan strategic pe termen lung de dezvoltare a țării, pe 20-30 de ani, care să fie susținut de toate forțele politice. El a menţionat că toate scandalurile din perioada când Traian Băsescu a fost preşedinte nu au folosit nimănui şi că atunci România a pierdut oportunităţi importante.

Guvernele conduse de Victor Ponta ar fi realizat mai multe lucruri pentru România dacă acesta ar fi beneficiat de un climat politic prielnic, bazat pe dialog, este de părere Liviu Dragnea. Principalul vinovat a fost găsit Traian Băsescu, care ridicat războiul politic la rang de artă. La nivel declarativ, inițiativa acestuia este lăudabilă, fiind folosite cuvinte pompoase: intrarea într-o nouă eră politică. Este lansat în același timp și un apel adresat președintelui Klaus Iohannis, prin care este invitat să adere la acest „pact de neagresiune”.

Gândiţi-vă la cei 10 ani care au trecut. Zece ani sfâşiaţi de războaie permanente politice, de conflict permanent, de hărţuieli permanente în care s-au frânt destine, în care România a pierdut momente importante şi oportunităţi importante. Îmi doresc foarte mult să intrăm într-o nouă epocă politică. Epoca Traian Băsescu, o epocă a războiului, s-a consumat, suntem într-un moment de inflexiune. Avem un preşedinte care nu pare că-şi doreşte războaie politice cu orice preţ, haideţi să-l folosim, haideţi să-l lăsăm să ne folosească. Sper să înţeleagă şi preşedintele, sper să înţelegem şi noi, liderii de partid şi membrii de partid, că un război politic permanent dus cu orice preţ şi cu mize foarte mici nu face decât să afecteze viitorul acestei ţări”

Un moment similar s-a petrecut în anii 1995-1996, dar la inițiativa președintelui de atunci al României, Ion Iliescu. Atunci a fost adoptată Declarația de la Snagov, prin consensul tuturor partidelor politice de la acea vreme. Aceasta viza adoptarea unei strategii de dezvoltare economică pe termen lung, precum și pregătirea aderării României la Uniunea Europeană. În 25 ani, au fost și momente, sporadice din păcate, când clasa politică românească a dat dovadă de maturitate.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*