Ultimele Știri

Dragnea despre intermediarii de pe piața gazului: Au luat suficient, pot mânca numai șapte fripturi, nu zece

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că există posibilități de scădere a prețului gazului plătit de consumatori prin eliminarea unor intermediari din ecuația Romgaz – Transgaz – Distrigaz – Elcen, conform AGERPRES.

„Guvernul are la îndemână un instrument foarte simplu, deloc costisitor (…). De exemplu, gazul este produs de Romgaz (…), ia gazul din subsolul României și îl duce în conductele magistrale ale Transgaz. Deci, este un preț de cost al gazului (…), la care se adaugă transportul de la Transgaz, la care se adaugă costurile generate de Distrigaz, după care vine Elcen și ajunge la dumneavoastră, la mine, la factură. Păi, Distrigaz ia bani, câștigă bani tot atât cât câștigă și producătorul. Vorbind acum de cazul București, am înțeles că este o conductă de la Distrigaz la Elcen de un kilometru. Păi, Elcen de ce nu se poate înțepa direct în rețeaua Transgaz? Este o cerere pe care o face Transgaz și nu are cum să o refuze. Asta înseamnă că prețul pe gigacalorie în București se duce în jos (…), noi despre asta vorbim’, a declarat Liviu Dragnea într-un interviu acordat DC News.

El s-a declarat convins că și în alte orașe prețul gazului poate fi diminuat prin eliminarea unor intermediari, iar PSD va încerca, în măsura posibilităților, să clarifice și să simplifice aceste lucruri.

„Orice cost în plus care poate fi dat la o parte (…) înseamnă ca românii să aibă bani mai mulți în buzunare (…). Sunt absolut convins și am date (…) că în România, în zona urbană în special, încă este loc să se diminueze facturile. Asta înseamnă ca romanul să aibă bani mai mulți și să aibă bani mai puțini acești intermediari, (…) care cred că au luat suficient, după părerea mea. Adică până acum ai mâncat zece fripturi, dacă acum mănânci numai șapte, e bine (…) pentru că cel de la capătul liniei nu mai mănâncă nimic (…). Asta e problema și vreau să rupem această direcție, să mergem într-o direcție firească”, a mai spus Liviu Dragnea.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*