Dragnea, despre declarațiile lui Bostan: ”Nu cred că cineva normal la cap se poate gândi că în România trebuie să pui părinții să plătească școala”

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, în urma declarațiilor făcute de Marius Bostan, că nu crede că ”cineva normal la cap” se poate gândi că părinții din România ar trebui să plătească școala pentru copii lor.

Ministrul Comunicațiilor, Marius Bostan, a declarat cu câteva zile în urmă, că este de părere că gratuitatea în învățământ este o reminiscență a anilor de comunism.

”Declarațiile senzaționale ale domnului Bostan în ceea ce privește negratuitatea educației (…) și alte declarații ale domnilor din Guvern, pe care văd că domnul Dacian Cioloș în continuare îi ține, după părerea mea greșește, dar din momentul acesta este decizia dumnealui, l-am considerat un om de bună credință, dar nu este suficient dacă în continuare cauționează prin menținerea în Guvern a unor asemenea oameni. Declarațiile domnului Bostan, dincolo de faptul că sunt nefirești, și dumnealui și doamna Prună au depus un jurământ în care au jurat cu mâna pe Biblie și sigur pe Constituție, nu știu dacă și pe Biblie, că vor respecta Constituția, legile țării și drepturile și libertățile fundamentale și libertățile individuale. Ori prin această atitudine de fapt arată că au jurat strâmb”, a spus Liviu Dragnea.

Liderul PSD a adăugat ”dacă primul ministru vrea să mențină în continuare în Guvern membri care au jurat strâmb în fața întregii țări, este decizia dumnealui, dar este o decizie greșită și îl va consta sigur”.

Dragnea a declarat că i-a cerut demsiia lui Bostan.

”I-am mai cerut-o și i-o cer și acum. Mi-a spus că se mai gândește până la jumătatea lunii iulie. Eu nu pun presiune, este decizia dumnealui. Este Guvernul lui, Guvernul președintelui Iohannis, dar astea sunt declarații care jignesc întreaga populație a României. Până la urmă discutăm de dreptul la educație, de viitorul acestei țări. (…). Nu cred că cineva normal la cap se poate gândi că în România trebuie să pui părinții să plătească școala, în condițiile în care sunt foarte multe familii care nu pot să își permită asta. Cred că fiecare copil din România, ca de oriunde din lume, trebuie să aibă dreptul la educație, dreptul la o viață mai bună”, a mai spus Liviu Dragnea.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *