Ultimele Știri

Dragnea anunță depunerea unei moțiuni simple împotriva ministrului Justiției

dragnea

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că va fi depusă, luni, la Camera Deputaților, moțiunea simplă împotriva ministrului Justiției, Raluca Prună. 

Moțiunea este intitulată „Și minciuna poate să ucidă” și ar putea fi dezbătută și votată de deputați în cursul zilei de marți, conform acestuia.

„Se depune astăzi (la Cameră — n.r.). Textul moțiunii este deja redactat și sunt toate șansele ca mâine (marți — n.r.) să se dezbată și să se și voteze în plen. (…) Declarațiile publice pe care le-a făcut dna ministru al Justiției nouă ni se par foarte grave. În acest sens, facem acest demers politic, de care nu cred că va ține seama prim-ministrul, să depunem această moțiune simplă, iar dna ministru are posibilitatea — dacă va dori să vină în Parlament, pentru că dl Irimescu nu a venit în Parlament când s-a dezbătut moțiunea simplă împotriva dumnealui—, are șansa să poată să explice ce a vrut să spună”, a declarat Dragnea, luni, la Senat.

Acesta a fost întrebat dacă a discutat cu Raluca Prună în acest caz, însă a declarat că nu există o comunicare între el și aceasta: „Eu nu am conversații uzuale cu doamna Prună și nici nu avem o comunicare. Sincer, nici nu țin să comunic cu doamna Prună”.

Mnistrul Justiției este taxată dur după ce a afirmat că a mințit la CEDO când a spus că a fost asigurat un buget pentru șapte penitenciare a câte 150 de milioane de euro, banii nefiind prevăzuți în buget, ci doar pe hârtie.

„Știți cum e, domnule judecător, ca la penitenciare, unde eu m-am dus și am mințit la CEDO — și spun bine mințit la CEDO — că eu am crezut că dacă mi se dă o hârtie sub semnătura cuiva din statul român… Deci, eu am mințit acolo spunând că noi am asigurat buget pentru șapte penitenciare a câte 150 de milioane pentru fiecare penitenciar, ergo aproape un miliard de euro, dar astea erau niște bune intenții, pentru că în realitate în buget noi nu aveam acești bani”, susținea Raluca Prună.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*