Ultimele Știri

Dragnea acuză ACL de mită electorală și spune că în Alexandria se trimit ”scrisori otrăvite”

Liviu Dragnea, a prezentat, miercuri seară, o serie de imagini în care pot fi observate mai multe persoane, despre care a spus că ar fi susținători ACL, care împărțeau mită electorală în Alexandria.

„Știm despre ei că sunt susținători, nu știu dacă spirituali, ci materiali, am făcut plângere, cu scopul de a se duce la capăt cercetările și a intimida aceste acțiuni pentru care primim informații din județ”, a afirmat Dragnea, fost șef al CJ Teleorman.

Vicepremierul a arătat că a mai sesizat poliția și pentru că susținătorii ACL trimit „scrisori otrăvite” primarilor PSD. „În aceste zile, primarii PSD și UNPR primesc niște scrisori otrăvite expediate de la centrul de campanie, dar nu din București al domnului Iohannis, care implică infracțiuni la Codul Penal”, a acuzat Dragnea.

„Aseară, la Realitatea TV, Iohannis a spus că nu a recurs la acțiuni murdare în campanie, dar iată cele mai abjecte acțiuni”, și-a început Dragnea conferința de presă. El a spus că imaginile dovedesc „un caz de mită electorală foarte clar”, iar scrisorile primite de primari demonstrează „cum înțelege Iohannis și echipă să să folosească DNA în campanie”.
În înregistrarea video, susține Dragnea, „acțiunea se desfășura în față unei secții de votare din Alexandria. Asta e România lucrului bine furat a lui Klaus Iohannis”. Mită ar fi fost de 500 de lei: „nu dau în plic să nu mai cheltuiască bani pe plic, dau decât banii”.

În ceea ce privește scrisorile trimise primarilor, acestea sunt „o așa zisă copie a unei plângeri penale către DNA, adresată doamnei Kovesi, de către o fundație, ‘Acta non verba’, neidenxata că fundație, există o asociație cu acest nume”.

„Această acțiune e făcută cu scopul de a intimida primarii noștri. Cel mai grav e că autorii acțiunii din echipă lui Klaus Iohannis au târât în această operațiune mizerabilă DNA și numele lui Kovesi. Sunt folosite pentru a intimida în scopul obținerii unui avantaj”, a continuat Dragnea, care a înșirat posibilele infracțiuni săvârșite astfel: „inducerea în eroare a organelor judiciare, falsul material în înscrisuri oficiale, uzul de fals, falsul privind identitatea, constituirea unui grup infracțional organizat”.

„În aceste condiții, solicităm organelor judiciare să înceapă urgent cercetările pentru a identifică infractorii din echipă domnului Iohannis”, a mai spus Dragnea.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*