Ultimele Știri

Dragnea a dat ordin filialelor să găsească şi persoane cu dizabilităţi pentru alegeri

dragnea

Campania electorală stă să înceapă, dar liderii partidelor politice încă ţin la secret propunerile lor pentru Parlament. Ceva indicii, totuşi, sunt. Ca să candidezi din partea PMP trebuie să ştii o meserie. PNL preferă oamenii de afaceri, dar şi oamenii de cultură. Iar PSD promite că de pe listele sale nu vor lipsi nici persoanele cu dizabilităţi.

O propunere inovatoare vine din partea PSD. Ca un adevărat om de stânga, Liviu Dragnea a dat ordin filialelor să găsească pentru parlamentare şi persoane cu dizabilităţi.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: „Facilităţi pentru românii, persoanele cu handicap de cetăţenie română, care ar putea ajunge parlamentari”.

PSD-ul va avea asemenea oameni pe liste.

Liberalii promit că vor fi lăsaţi pe tuşă parlamentarii care nu au făcut treabă până acum. Numele celor promovaţi de PNL rămân un mister. Nu şi categoriile socio-profesionale pe care le reprezintă aceştia.

Alina Gorghiu, copreşedintele PNL: „Pe listele noastre se vor regăsi oameni de afaceri, vor fi oameni de cultură, vor fi rectori ai unor universităţi de renume din România.”

Traian Băsescu are un alt principiu în politică: îi paşte tentaţia corupţiei pe cei care nu au o profesie. Aşa că trece de filtrele PMP orice cetăţean care are o meserie.

Traian Băsescu, preşedintele PMP: „Este momentul listelor. Să ai o meserie. Nu o diplomă. O meserie pe care să o fi practicat înainte să ajungi în Parlament, pentru că asta îţi dă libertate”,

Partidele noi caută oameni noi, cu profil de tehnocrat. Nicuşor Dan susţine chiar ca este posibil ca în oferta USR pentru parlametare să se regăsească cinci, şase miniştri din cabinetul lui Dacian Cioloş.

Nicuşor Dan, preşedintele USR: „Mulţi din miniştri sunt ceea ce aşteptăm noi, profilul de oameni pe care îi aşteptăm la USR şi domnul Voiculecu e unul dintre ei.”

Până acum, doar Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene a confirmat că negociază cu Nicuşor Dan.

Au rămas mai puţin de trei săptămâni până când formaţiunile trebuie să depună la Biroul Electoral listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*