Ultimele Știri

„Dragi profesori, am și eu o nelămurire.” Mesajul unei eleve care s-a trezit cu o notă mult mai mică după contestație la BAC

O elevă din Oradea care a avut neplăcuta surpriză să i se micșoreze nota la examenul de bacalaureat după contestație le-a transmis un mesaj pe Facebook profesorilor.

Abolventa la Colegiul Național Emanuil Gojdu din Oradea, Larisa But a obținut nota 9.1 la Limba și literatura română, 8.6 la Matematică și 8.5 la Anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană. Convinsă că merita note mai mari, Larisa a decis să depună contestație la două materii, la Limba română și la Anatomie și fiziologie umană.

În urma rezolvării contestațiilor eleva s-a trezit cu o notă mult mai mică la Limba română, 7.8 față de 9.1. La Anatomie a obținut o notă mai mare, 8.8 față de 8.5. Deoarece trebuie să fie o diferență de minim 0.5 pentru ca nota de la contestație să fie luată în calcul, doar la Limba română i s-a modificat nota finală. În urma acestei modificări eleva a obținut media 8.3, însă se declară nemulțumită de sistemul de învățământ românesc.

Redăm integral postarea pe Facebook a Larisei But, abolventă la Colegiul Național Emanuil Gojdu din Oradea:

„Dragi profesori, am si eu o nelamurire. Sunt o simpla absolventa de liceu care a avut deosebita „onoare” de a sustine examenul de bacalaureat. Am obtinut la limba romana nota 9.10. Am considerat ca merit mai mult si am decis sa depun contestatie. Am luat dupa contestatie nota 7.80. Acum va intreb eu, dragi dascali, dragi „indrumatori”, cum va place sa va numiti: Cum este posibil asa ceva? Cum se poate ca un elev de la nota 9 sa ajunga la nota 7? Sunt mandra sa ma numesc „beneficiar” al sistemului de invatamant romanesc. Dar totusi, de ce am beneficiat in acesti 12 ani de scoala? Intr-adevar, am intalnit cativa profesori minunati, pe care nu ii voi uita niciodata, dar din pacate prea putini. Am invatat foarte mult pentru acest examen, parintii mei au muncit sa imi plateasca ore in particular, tocmai pentru ca munca depusa de acesti dascali in timpul scolii nu era suficienta.
Iar acum nelamurirea mea, de ce exista asemenea oameni in sistemul de invatamant? De ce exista inca acesti profesori cu mentalitati comuniste care ne corecteaza noua lucrarile si carora nu le pasa de viitorul nostru? De ce poate un om frustrat, care ne considera treapta inferioara a acestui sistem infect, sa ne dea note pe care nu le meritam? De ce? Din fericire pentru mine, eu nu am nevoie pentru facultate de media de la acest examen, dar sunt altii care isi pot rata viitorul din cauza unor profesori inadaptati si a unui sistem corupt plin de oameni nepasatori!
Noi suntem oamenii care vom conduce tara aceasta in viitor si voi ce faceti? Incercati sa ne doborati inainte de a apuca sa inflorim si sa ne dezvoltam!
Domnilor guvernanti, Cum puteti permite asa ceva? Cum puteti permite atat de multa coruptie in tara dumneavoastra? Aveti aici o mina de aur, aveti elevi olimpici, elevi buni, care va pleaca din tara pentru ca deja si-au dat seama cum functioneaza. Pentru ce sa mai invatam 12 ani, pentru ce sa ne chinuim si sa nu dormim noptile, daca singurul document care atesta la final cunostintele noastre, este aceasta bucata de hartie, unde notele nu reflecta deloc realitatea?
Tot ce imi doresc este ca acesti profesori sa nu isi mai bata joc de noi, de viitorul nostru, sau de munca parintilor nostri, si daca se poate…nici sa nu mai fie in sistemul de invatamant. Cu stima, o alta eleva pe care ati pierdut-o
„, a postat Larisa But pe profilul de Facebook.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on „Dragi profesori, am și eu o nelămurire.” Mesajul unei eleve care s-a trezit cu o notă mult mai mică după contestație la BAC

 1. Domnului profesor …. cu dragoste
  Draga domnule profesor de oriunde sunteti si va desfasurati activitatea profesorala in jud.Vaslui, Romania.

  Va scriu aceste randuri dupa o perioada de indelungata cugetare si lupta cu mine pe care marturisesc ca am pierdut-o.
  Asadar, va scriu sub rezerva anonimatului, asemenea domniei dvs anonim corector (la propriu si la figurat) asa dupa cum prevad procedurile de solutionare a contestatiilor la recent incheiata sesiune a Bacalaureatului din aceast minunat colt de tara lipsit de repere morale , nelipsit de coruptie, nelipsit de prejudecati, nu in ultimul rand lipsit de respect pentru munca si incredere in adevar si onestitate insa plin de frustari, gaunoase si tenebroase orgolii personale si care se ascund asa de usor sub masca “profesionalismului si corectitudinii profesorale mai presus de orice”
  Nu stiti cat sunt de mandru de rezultatele muncii si intansigentei manifestata fata de neadevar de domnia dvs desfasurata fara nicio plata sau avantaj material ( ca si cum nu ati fi fost la munca !!!! ) la solutionarea contestatiilor la proba de istorie a sesiunii de vara a Bacalaureatului din perioada 13-15 iulie 2016 si incununata de succes in corectarea unei regretabile notari si nepermise greseli facute de alt coleg de-al dvs ( anonim deasemenea) din judetul Botosani ( al acceluiasi colt de plai mioritic).
  Ati corectat si notat cu nota 8,25 lucrarea la istorie a unuia, avand constiinta nepatata si manifestand dovada unei reparatii indubitabil remarcabile a unei evaluari atat de eronat stabilite de, repet un alt coleg, la evaluarea initiala de numai ……9,10.
  Vorbesc acum despre acest abolvent a unui liceu din Iasi cu procent de promovabilitate la BAC de 100 % si care datorita unor evaluari ale unor alti oameni exigenti si integri ca dvs a reusit rezultatul “mediocru” de a fi al 3-lea liceu din Iasi ( cu media generala de promovabilitate de 9,10 ).
  Pe parcursul formarii personalitatii si modelarii caracterului absolventilor, acest “mediocru” liceu a inspirat ELEVII la respect pentru munca asidua, competitie corecta si corectitudine dar mai ales CURAJ de a-si cere dreptul; da ilustre profesor CURAJ pe care domnia voastra l-a considerat TUPEU si NESIMTIRE si DERANJ pentru cadru didactic prost platit (de parca ar fi vina celor care contesta) care in mod inevitabil declanseaza frustarile adunate delungul unei existente profesionale anonime in acest colt de plai mioritic.
  Acum cate ceva despre absolvent…. sau mai bine spus despre naiva credinta in DREPTATE si JUSTETE. Avand ca referinta baremul de evaluare si considerandu-se nedreptatit a contestat nota primita 9,10. Fatal !
  Acest absolvent are media generala a celor 4 ani de liceu de 9,77 . Da ati vazut bine. Nu va divulg notele la istorie obtinute dealungul celor 4 ani pentru ca e penibil si nu vreau sa solicit puterea de intelegere a domniei voastre; atat va spun ca aceste note sunt in deplina corelatie cu pregatirea si efortul ritmic si sustinut de acest absolvent. Si in plus vreau sa va spun ca in completarea cunostintelor scolare acest absolvent a vazut gratie unei educatii primite din familie niste locuri pe care nu fac decat sa le insirui: columna lui Traian, podul lui Apolodor din Damasc, situl arheologic din Efes, palatal Versailles si bineinteles Sala Oglinzilor, Luvru cu al sau Cod a lui Hammurabi si galeriile egiptene, Pompei, Florenta, Venetia,Domul Invalizilor din Paris, Viena si in plus drumul spre si de la scoala toti anii acestia a fost pe langa Muzeul de Istorie Naturala Iasi (sala Elefant). Si pentru ca vorbim de istorie acest absolvent este descendentul unuI nume gravat undeva pe o cripta comuna la Marasesti.
  Lucrarea a ajuns in mainile exigente si dibace ale dvs care ati facut DREPTATE. Atat pentu SISTEM cat si pentru absolvent. Din fericire pentru ambii sunteti ultima corectura ( asa se zice corect ) si adjudecati nota finala a tezei.
  Slava Domnului, daca mai era inca unul se putea obtine 7,4 si daca procedura permitea cred ca lucrarea putea ajunge chiar sub limita admiterii la o eventuala a 4-a contestatie.
  Ceea ce nu inteleg este ce a determinat colegul dvs sa evalueze in plus cu 0,85 puncte !!! fata de magica dvs reevaluare. Ce greseala a putut face in a evalua favorabil si puncta in consecinta, evenimente, acte si fapte istorice ( notorii dealtfel) pe care dvs. le-ati depunctat,desconsiderat si in final penalizat.
  Ce greseli a putut face si absolventul cand s-a autoevaluat si a solicitat recorectarea tezei fiind nemultumit de … nota 9,10 ?!?!? aparand-si dreptul de a obtine un punctaj peste 9,60 ?
  Acum acest absolvent este student al facultatii de prestigiu ( sic nu din Iasi ) si are de raspuns siesi dar si colegilor cum de a obtinut la admitere nota 10 ? O fi o alta greseala? Din fericire pentru absolvent nu se mai poate face nimic ! Cele 2 diplome ( Cambridge si DALF ) obtinute cu munca si respect pentru studiu au fost obtinute de la institutii care nu au nici o legatura cu SISTEMUL. A intrat la facultate cu nota 10 ! Aaaa da si inca ceva stia de la inceput ca nota de la Bacalaureat si mai ales nota de la Istorie nu avea nici o relevanta pentru ADMITERE.
  Din pacate pentru dvs nu puteti indrepta acest lucru ! Nu aveti competente pentru limbi straine si nici nimeni nu vi le mai solicita.
  Stiti ce , cred ca de fapt nici competente la Istorie NU CRED CA AVETI .

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*