Ultimele Știri

Dovleacul, vedeta sezonului de toamnă

Dovleacul este foarte ușor de găsit și de preparat. Este ingredientul perfect pentru nenumărate rețete gustoase dar aduce și multe beneficii asupra sănătății.

Un mare merit al dovleacului este acela că păstrează vederea sănătoasă. Acest lucru se datorează conținutului bogat de vitamina A, potrivit medicilor americani de la National Institute of Health. Cum dovleacul are și un conținut ridicat de luteină, acesta are efect protector împotriva radicalilor liberi, deci previn apariția unor boli ale ochilor.

La fel de importante sunt și semințele de dovleac, pline de vitamine și minerale, adevărate delicii care te ajută să ții colesterolul sub control, tratează infecțiile urinare și vindecă depresia, o afecțiune care apare din ce în ce mai des. 

Potrivit unui studiu publicat de cercetătorii spanioli în revista medicală „Current Pharmaceutical Design”, cucurbitacinele din semințele de dovleac ajută în lupta cu cancerul.

Alți cercetători au descoperit că semințele de dovleac scad riscul cancerului de sân cu 23% în cazul femeilor aflate în perioada de postmenopauză. De asemenea semințele de dovleac scad colesterolul și tratează infecțiile urinare.

Dovleacul este o sursă importantă de fibre, ceea ce înseamnă că este de ajutor persoanelor care se află la cură de slăbire. Totodată, are și un conținut scăzut de calorii, 100 de grame conținând 12 calorii. Acesta este și sățios, de aceea poate fi servit chiar și la cină.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*