Ultimele Știri

Dovezi: Pușcăriașii ruși au ales să lupte în Ucraina în schimbul eliberării

Rusia a început să trimită pe frontul ucrainean infractori condamnați pentru furturi sau crime. În schimbul participării la luptele din Donbas de partea separatiștilor, pușcăriașii sunt ispășiți de pedeapsă, iar dacă se întorc vii acasă, sunt oameni liberi.

Dacă în aceste zile au apărut numeroase imagini cu umilințele suferite de prizonierii de război ucraineni, în același timp au fost publicate și imagini cu interogatoriul militarilor ruși capturați. Armata ucraineană a luat în captivitate în localitatea Sanjarofka un conducător de tanc venit din Federația Rusă, care are trei condamnări în trecut și acum a fost pus în situația de a alege dintre o lună pe frontul ucrainean în locul a trei ani de închisoare pentru furt de mașină.

Astfel, rezidentul din Rostov-pe-Don a recunoscut că a trecut frontiera de stat a Ucrainei pe 22 decembrie, iar înainte de a ajunge prizonier de război a îndeplinit misiunea de mecanic-conducător al unui T 64 într-una din unitățile militare ale teroriștilor care luptă în regiunea Lugansk.

El a luat parte la ostilitățile împotriva armatei ucrainene din zona Debalțevo, iar în timpul unui asalt al Forțelor Armate ale Ucrainei a fost capturat de către un militar.

Deasemenea, deținutul a relatat că în cadrul unității sale aproximativ 70% dintre militari sunt cetățeni ruși, care au venit să omoare ucraineni pentru a li se aboli pedeapsa cu închisoarea.

„Nu-mi pasă de Novorusia, eu vreau doar să scap pe pușcărie”, a recunoscut prizonierul

Aceasta reprezintă doar una din dovezile implicării directe a Rusiei în conflictul din estul Ucrainei, pentru că anterior în aceeași regiune s-au găsit trupurile părăsite ale unor ruși, care aveau tatuaje reprezentative unor pușcăriași.

Însăși adjunctul Ministrului Apărării din Ucraina, Iurii Biriucov a publicat o secvență din interogatoriul cu un alt infractor rus care-și răscumpără libertatea în război și a fost capturat de către ucraineni.

Toți acești oameni fac parte dintr-o strategie rusească, care are drept scop alimentarea cu forțe militare noi în Donbas, în timp ce Rusia se va curăța de infractori și criminali. Ideea a fost vociferată chiar de liderul ultranaționalist Vladimir Jirinovski încă de la începutul lunii august, când conflictul abia prindea contur în regiunile Donețk și Lugansk.

„Milioane de voluntari ar putea să lupte în Ucraina. Trebuie să-i eliberam pe deținuți din închisori. Să creăm batalioane disciplinare. Să le zicem să nu facă nici un pas înapoi. Să ocupe Lugansk, Donețk, să ajungă la Odesa și în Transnistria. Ei vor lupta zi și noapte, doar să nu se întoarcă în închisorile noastre”, a declarat Jirinovski în cadrul unui discurs susținut în Crimeea.

Deputatul nu a fost luat în seamă atunci, fiindcă este cunoscut pentru declarațiile sale deplasate, însă roadele vorbelor apropiatului Kremlinului se fac văzute și auzite în actualitate.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*