Douăzeci de persoane suspectate de evaziune fiscală de peste două milioane de euro, aduse la audieri

perchezitie

Douăzeci de persoane care ar fi produs un prejudiciu de peste două milioane de euro prin evaziune fiscală şi spălare de bani vor fi duse la audieri, marţi, în urma unor percheziţii făcute în Bucureşti şi trei judeţe, la locuinţele şi la firmele suspecţilor.

Potrivit Poliţiei Române, 19 percheziţii sunt în desfăşurare la locuinţele mai multor persoane şi la sediile unor societăţi comerciale din Bucureşti şi din  judeţele Ilfov, Ialomiţa şi Iaşi, la finalul cărora vor fi ridicate 20 de persoane pe numele cărora au fost emise mandate de aducere.

Anchetatorii fac cercetări în acest dosar pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, prin care bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu aproximativ două milioane de euro.

Persoanele suspectate în cauză, în perioada 2010 – 2014, ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat cheltuieli fictive în contabilitatea societăţilor pe care le controlau, în baza unor documente contabile emise de către mai multe firme de tip “fantomă”.

“Pentru a da aparenţa de legalitate operaţiunilor economice înregistrate în contabilitate, cei în cauză ar fi efectuat plăţi prin intermediul sistemului bancar, banii fiind ulterior retraşi din conturile firmelor ‘fantomă’ şi restituite deponentului”, a precizat Poliţia Română, într-un comunicat de presă.

Percheziţiile sunt făcute de poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţia Română, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale  şi SIAS.  

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *