Două țări din UE somează Marea Britanie să părăsească urgent Uniunea

  • Adelina Mitrache
  • 25 iunie 2016
  • Externe

Guvernele din Franţa şi Germania au somat, sâmbătă, Marea Britanie să stabilească urgent când părăseşte Uniunea Europeană, iar un oficial francez a argumentat că va deveni logic că zona financiară a Londrei nu mai poate găzdui instituţii UE.

„Negocierile (pentru ieşirea Marii Britanii din UE – n.red.) trebuie să se desfăşoare rapid”, a declarat Jean-Marc Ayrault, ministrul francez de Externe, citat de site-ul agenţiei Reuters.

„Cele 27 de state membre UE trebuie să fixeze o dată clară pentru încheierea acestui episod. Trebuie să dăm un nou sens Europei, altfel vidul va fi umplut de populism”, a adăugat Ayrault.

Şeful diplomaţiei germane, Frank-Walter Steinmeier, a fost puţin mai moderat, explicând că esenţial este să fie păstrat „proiectul libertăţii şi stabilităţii” construit de Germania, Franţa, Italia, Olanda, Belgia şi Luxemburg.

„Este absolut clar ne confruntăm cu o situaţie care nu ne permite nici să devenim isterici, dar nici să fim paralizaţi. Nu trebuie să recurgem la complicaţii şi nici să ne gândim că avem toate răspunsurile. Dar decizia Marii Britanii nu trebuie să ne ducă spre depresie şi lipsă de activitate”, a spus Steinmeier.

La rândul său, Francois Villeroy de Galhau, guvernatorul Băncii Naţionale a Franţei şi reprezentantul Franţei în Consiliul de conducere a Băncii Centrale Europene (BCE), a avertizat că districtul financiar al Londrei (City of London) nu va mai putea găzdui instituţii europene.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *