Ultimele Știri

Două picturi Van Gogh, furate cu 14 ani în urmă, au fost găsite

Două picturi de Vincent Van Gogh, furate într-un jaf în Olanda acum 14 ani, au fost găsite, după o investigație „masivă” a unui grup care are legături cu mafia italiană, anunţă CNN.

Lucrările de artă au fost preluate de la Muzeul Van Gogh din Amsterdam, în decembrie 2002 de către hoți care au pătruns în clădire, folosind o scară pentru a avea acces la acoperiș.

Picturile „Congregaţie părăsind Biserica Reformată din Nuenen”, care datează din 1884-1885, și „Vedere a Marii din Scheveningen” din 1882, au fost găsite în subsolul unui apartament aparținând lui Raffaele Imperiale – un traficant de droguri bogat, potrivit procurorului italian Filippo Beatrice.

van gogh

Vedere a Marii din Scheveningen

van gogh

Congregaţie părăsind Biserica Reformată din Nuenen

„Picturile au fost găsite! Faptul că pot pronunţa aceste cuvinte este ceva ce nu am îndrăznit vreodată să sper”, a declarat directorul muzeului Axel Ruger. „Am așteptat acest moment de 14 ani.”

Ambele picturi dețin o valoare istorică mare, potrivit muzeului, din moment ce „Vedere a Marii din Scheveningen” este singura lucrare maestrului olandez ce datează din anii petrecuți la Haga 1881-1883, și servește ca un exemplu important al stilului său timpuriu de pictură.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*