Ultimele Știri

Două medalii de aur şi una de argint la judo pentru România la Grand Prix Baku

Corina Căprioriu

Corina Căprioriu, Andreea Chiţu şi Monica Ungureanu menţin România pe podiumul performaneţelor la judo, după ce au cucerit, astăzi, două medalii de aur şi un de argint.

Corina Căprioriu a câștigat medalia de aur în limitele categoriei 57 kg la Grand Slam-ul de judo de la Baku, după ce a învins-o în finală pe britanica Nekoda Smythe Davis.

Vicecampioană olimpică de la Londra a învins-o în optimi pe franțuzoaica Helene Recevaux, prin waza ari, în sferturi a întrecut-o pe sârboaica Jovana Rogic, prin ippon, în semifinale a câștigat la rusoaica Irina Zabludina, prin waza ari, iar în ultimul act s-a impus prin ippon în fața britanicei Smythe Davis.

A doua campioană în Azerbaidjan a devenit Monica Ungureanu. Românca a cucerit medalia de aur la categoria de 48 kg, după ce a învins-o în finală pe unguroaica Eva Csernoviczki.

În optimi, Ungureanu a dispus de rusoaica Lilia Lotfulina (waza ari), în sferturi a trecut de franțuzoaica Aurore Climence (waza ari), în semifinale a câștigat la puncte de penalizare în fața braziliencei Nathalia Brigida, iar în finală a învins-o pe Csernoviczki, prin waza ari.

Judoka Andreea Chiţu a câştigat medalia de argint, la categoria 52 de kilograme, fiind învinsă în finală Grand Prix-ului de la Baku de brazilianca Erika Miranda.

În primele două tururi, Andreea Chiţu a trecut de adversare din Kosovo şi Austria, iar în semifinalele categoriei a învins-o pe sportiva franceză Priscilla Gneto.

„Sunt foarte fericită şi sper că voi reveni la Baku şi voi câştiga medalia de aur şi la Jocurile Europene, acesta e obiectivul meu”, a declarat Monica Ungureanu după premiere.

Andreea Chiţu va fi recompesantă cu 2.400 de dolari şi 300 puncte în clasamentul internaţional.

 

În urmă cu o săptămână, Andreea Chiţu a câştigat medalia de aur la Grand Prix Zagreb.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*