Ultimele Știri

Două lanţuri de magazine amendate pentru practici comerciale incorecte

aglomeratie-supermarket

Două supermarketuri au fost amendate cu valoarea maximă pentru practici concurenţiale incorecte de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, care desfăşoară în această perioadă controale în toate lanţurile de magazine.

Activitatea marilor magazine este supravegheată în această perioadă de organele de stat, având în vedere că numărul sesizărilor din partea consumatorilor referitoare la creşterea preţurilor a ajuns la peste 100 în numai câteva zile.

„Am primit 150 de reclamaţii la ANPC din partea consumatorilor, care sesizează creşteri de preţuri. Am verificat şi două supermarketuri, în jur de 216 puncte de lucru şi am găsit câteva deficienţe pe preţ discount garantat, mai ieftin, care induce în eroare consumatorul, fără să afişeze şi preţul de bază”, a  declarat astăzi preşedintele ANPC, Marius Dunca. 

Problemele înregistrate de ANPC arată că prețul de la casă era mai mare decât cel afișat, iar la produsele cu discount nu era afișat prețul de pornire.

„Am descoperit un preţ la raft şi un alt preţ, evident mai mare, la casă. Am dat amenzi pentru practici comerciale – 855.000 de lei – şi am oprit de comercializare produse de 1,1 milioane lei până la remedierea deficienţelor. Continuăm şi cu ceilalţi retaileri. Amenzile pentru practici comerciale incorecte sunt de la 5.000 la 100.000 de lei”, a mai spus Dunca. 

Acestă instituţie verifică doar promoţiile din magazine conform prevederilor legate de protecţia consumatorilor în timp ce preţurile nu intră în atribuţiile ANPC, astfel că Autoritatea este inaptă pentru a taxa creşterea preţurilor produselor alimentare înainte de 1 iunie, când TVA-ul se va reduce la 9%.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*