Ultimele Știri

Două cadre medicale au fost arestate pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea inculpatelor Chirvăsuță Cecilia (medic cardiolog) şi Vlad Marcela (asistent medical) în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.

La data de 29 octombrie 2015, inculpata Chirvăsuţă Cecilia a fost prezentată cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Tulcea, care a respins cererea şi a dispus măsura arestului la domiciliu.  Faţă de inculpata Vlad Marcela a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat faptul că, în cursul anului 2013, precum şi la data de 28 octombrie 2015, inculpata Chirvăsuţă Cecilia, în calitatea de medic cu specialitatea cardiologie, angajat al Secţiei de cardiologie a Spitalului Judeţean Tulcea, a pretins şi primit cu titlu de mită, la date diferite, suma totală de 1.200 lei, pentru îndeplinirea îndatoririlor de serviciu de medic încadrat într-o unitate din sistemul public de sănătate, constând în acordarea de îngrijiri medicale unui pacient şi pregătirea documentaţiei aferente unui dosar de pensionare pe caz de boală.

De asemenea, inculpata Vlad Marcela, în calitate de asistent medical al unităţii spitalicești mai sus menţionate, a primit suma totală de 300 lei, la date diferite, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*