Ultimele Știri

Dosarul stăpânilor de sclavi: Autorităţile din Berevoeşti, amendate de Prefectura Argeş pentru că nu au făcut anchete sociale la timp

sclav arges

Primarul, secretarul şi asistentul social din localitatea argeşeană Berevoeşti au fost amendaţi de Corpul de Control al Prefecturii Argeş după scandalul iscat de reţeaua stăpânilor de sclavi.

Corpul de control al Prefecturii Argeş a sesizat o serie de nereguli pe parcursul verificărilor care sunt în plină desfăşurare în localitatea argeşeană Berevoieşti, iar primarul, secretarul şi asistentul social din localitate au fost amendaţi.

„Primarul localităţii Berevoeşti a primit trei sancţiuni în valoare de 7500 de lei. Trei amenzi a primit şi secretarul, în valoare de 7500 de lei, iar asitentul social două amenzi de 2000 de lei. Primarul a fost amendat pentru neefectuarea anchetelor sociale în termen, neemiterea de dispoziţii în termen, necalcularea orelor de muncă la salariul minim actualizat. Secretarul a fost sancţionat pentru neefectuarea anchetelor sociale în termen, neemiterea de dispoziţii în termen precum şi pentru nesoluţionarea în termen a cererilor pentru ajutor social. Asistentul social a fost sancţionat pentru nesoluţionarea în termen a cererilor pentru ajutor social şi neîtocmirea proiectului. Au mai fost şi alte nereguli sesizate, dar acestea sunt principalele depistate. Corpul de Control al Prefecturii continuă controlul. Se merge pe mai multe piste. Rezultatele preliminare ale anchetei vor fi gat abia martţea viitoare”, a declarat pentru MEDIAFAX Cristian Soare, prefectul judeţului Argeş.

Ion Mânzână, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, susţine versiunea primarului localităţii Berevoeşti, potrivit căruia încă din 2015 există documente care scot în evidenţă faptul că există anumite probleme în localitate. Acesta a mai precizat că: „Există o anchetă în plină desfăşurare. Deocamdată nu putem spune prea multe. Vă pot confirma că edilul localităţii Berevoeşti nu a fost chemat să dea declaraţii cu privire la situaţia din localitate”.

38 de persoane au fost reţinute, săptămâna trecută, în urma a 40 de percheziţii din localitatea argeşeană Berevoeşti. Acestea au rămas în arest preventiv, cu excepţia unei femei care a primit arest la domiciliu pentru că face dializă. Anchetatorii bănuiesc că, din 2008 şi până în prezent, s-au constituit mai multe grupuri infracţionale care au recrutat zeci de persoane minore şi majore, prin constrângere, inducere în eroare, răpire sau profitând de starea de vulnerabilitate în care se aflau acestea (persoane minore, persoane cu dizabilităţi fizice sau psihice, cu situaţii materiale precare), în scopul exploatării prin supunerea la executarea de munci şi îndeplinirea de servicii în mod forţat şi prin obligarea la practicarea cerşetoriei.

Potrivit prefectului de Argeş 14 din cele 38 de persoane arestate preventiv primesc ajutoare sociale.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*