Dosarul Sky News: Trei membri ai echipei postului tv sunt urmăriți penal pentru comunicare de informații false

  • Nicoleta Ungureanu
  • 17 august 2016
  • Justiție

Procurorii DIICOT au pus sub urmărire penală trei membri ai postului de televiziune Sky News, după ce au participat la realizarea reportajului despre un presupus trafic de arme din România.

Extinderea și începerea urmăririi penale față de cei trei a fost dispusă de procurorii DIICOT pe data de 11 august. Printre cei trei membri anchetați se află şi Stuart Ramsay, acuzaţiile fiind de comunicare de informaţii false.

S-a reţinut faptul că membrii echipei postului de televiziune Sky News din Marea Britanie, şi anume cetăţenii britanici R.S.R., S.C.S., S.J., cu intenţie, au comunicat şi răspândit în mediul virtual şi prin mass-media, ştiri şi informaţii false referitoare la presupusul trafic de armament din România, deşi cunoşteau că aceste ştiri nu sunt reale, modalitate prin care s-a pus în pericol securitatea naţională, în contextul mai sus-descris”, se arată în motivarea judecătorilor.

Cei trei sunt acuzaţi de complicitate la „comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea naţională”, infracţiune pentru care riscă până la cinci ani de închisoare. De asemenea, bărbaţii sunt acuzaţi şi de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi constituirea unui grup infracţional organizat, potrivit Mediafax.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *