Ultimele Știri

Dosarul Rompetrol la ultimul termen

Ultimul termen în dosarul Rompetrol se judecă astăzi la Curtea de Apel Bucureşti.  La termenul de astăzi, avocaţii apărării vor susţine pledoariile finale şi se va analiza cererea de încetare a procesului penal împotriva lui Dinu Patriciu, ca urmare a decesului acestuia.

Procurorii ceruseră 20 de ani de închisoare pentru Dinu Patriciu, el fiind acuzat de spălare de bani, delapidare şi manipularea pieţei. În prima instanţă, toţi cei 12 acuzaţi au fost achitaţi. 

În septembrie 2006, omul de afaceri Dinu Patriciu a fost trimis în judecată în dosarul Rompetrol, pentru delapidare, spălare de bani şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.

El este învinuit şi de manipularea pieţei prin tranzacţii sau ordine de tranzacţionare care dau sau ar putea da semnale false sau care induc în eroare în legătură cu cererea, oferta sau preţul instrumentelor financiare şi care menţin, prin acţiunea uneia sau a mai multor persoane acţionând împreună, preţul unuia sau al mai multor instrumente financiare, la un nivel anormal ori artificial, coroborate cu prevederile unui articol din Legea 297 din 2004 privind piaţa de capital.

O altă infracţiune adusă lui Patriciu este cea de dezvăluire de informaţii privilegiate, dar şi de iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat.

Alături de el, în acest caz mai sunt inculpaţi Alexandru Bucşă, Petrică Grama, Florin Iulian Aldea, Cerasela Elena Rus, Claudiu Simulescu, Sorin Ştefan Roşca Stănescu, Sorin Pantiş, Victor Eros, Paul Gabriel Miclăuş, Elena Albu şi Gabriela Victoria Anghelache.

Senatorul Sorin Roşca Stănescu este acuzat de utilizare a informaţiei privilegiate şi de aderare sau sprijinire sub orice formă a unui grup infracţional organizat.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*