Ultimele Știri

Dosarul retrocedărilor: Viorel Hrebenciuc rămâne în arest

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis ca Viorel Hrebenciuc să rămână în arestul IPJ Braşov, respingând contestaţia acestuia, în ciuda faptului că acesta a decis să colaboreze şi şi-a recunoscut parţial faptele, iar deputatul PSD Ioan Adam a fost plasat în arest la domiciliu.

Fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc şi-a recunoscut doar parţial faptele de corupţie, de care este acuzat de procurorii DNA Braşov, în dosarul privind retrocedarea ilegală, în favoarea lui Gheorghe Paltin Sturdza, a peste 43.000 de hectare de pădure, se arată în ultimul referat atașat de procurorii DNA dosarului finalizat și înregistrat la ÎCCJ.

În documentul citat, anchetatorii arată că, „fiind audiaţi, inculpaţii Hrebenciuc Viorel, Hrebenciuc Andrei, Adam Ioan, Bengescu Dan Costin au recunoscut în parte săvârşirea infracţiunilor de care sunt acuzaţi”.

„Paltin Gheorghe Sturdza nu a recunoscut săvârşirea vreunei infracţiuni. Adam Ioan a formulat denunţ în prezenta cauză, prin care a arătat că i-a oferit mită judecătorului Ordog Lorand Andras pentru obţinerea deciziei 231/2012 a Tribunalului Covasna. Kadas Iosif, Poenaru Jănică şi Iacob Sorin Ioan nu au recunoscut comiterea faptelor de care sunt acuzaţi”, au scris procurorii DNA în referatul citat.

Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam, Paltin Gheorghe Sturdza şi Dan Costin Bengescu sunt acuzaţi în dosarul retrocedărilor de constituirea unui grup infracţional prin care urmăreau să obţină venituri prin cumpărare de influenţă sau folosirea funcţiilor.

Dosarul vizează retrocedarea a peste 43.000 de hectare de pădure în judeţul Bacău, în baza unor decizii ilegale ale unor judecători, cu implicarea unor parlamentari, pentru obţinerea ilegală a unor sume mari de bani. Grupul infracţional ar fi folosit inclusiv firme off-shore pentru a ascunde provenienţa banilor. Păgubită în acest caz este Romsilva, care a pierdut aproape 304 milioane de euro după ce Sturdza a reuşit să intre în posesia celor peste 43.000 de hectare de pădure.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*