Ultimele Știri

Dosarul retrocedărilor: Cerere de încuviințare a arestării pentru Ioan Adam si Viorel Hrebenciuc

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut azi aviz de la Camera Deputaţilor pentru arestarea lui Viorel Hrebenciuc şi Ioan Adam, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri.

DNA cere arestarea pentru deputatului PSD Ioan Adam, pe care îl acuză de instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, in timp ce în cazul lui Viorel Hrebenciuc arestarea este solicitată pentru infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă şi instigare la folosire a influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

„În conformitate cu prevederile art. 72 alin. 2 din Constituţia României şi ale art. 195 alin. 1 şi 2 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al României cererea și referatul întocmit de procurorii anticorupţie, în vederea sesizării ministrului Justiției, pentru a cere președintelui Camerei Deputaţilor încuviințarea arestării preventive a deputaţilor:
ADAM IOAN, pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi constituire a unui grup infracțional organizat şi trei infracţiuni de cumpărare de influenţă şi

HREBENCIUC VIOREL pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență şi instigare la folosire a influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite” se arată in comunicatul emis astazi de DNA.

Cererii transmise i-au fost atașate referatul întocmit de procurorii din cadrul DNA care efectuează cercetări în cauză, precum şi un număr de 17 volume cuprinzând copii ale dosarului de urmărire penală.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*