Ultimele Știri

Dosarul Referendumului se apropie de final

Liviu Dragnea s-a prezentat în această dimineață la sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție, pentru a fi audiat în dosarul Referendumului.

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de DNA, în octombrie 2013, în dosarul privind referendumul din 2012, fiind acuzat că, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, şi-ar fi folosit autoritatea şi influenţa pentru a obţine o prezenţă de minimum 60 la sută la vot, care să garanteze validarea scrutinului. El este suspectat că ar fi săvârșit infracțiuni precum folosirea influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit DNA, în calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizării și desfășurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influența și autoritatea sa în partid în scopul obținerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianța politică din care făcea parte formațiunea reprezentată de inculpat, și anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obținute în alte condiții decât cele legale.

La intrarea în instituție, Liviu Dragnea nu a dorit să facă declarații cu privire la acest dosar.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*