Ultimele Știri

Dosarul RAFO-CAROM: Peste 25 de ani de închisoare cu executare pentru Tender și Iancu

Ovidiu Tender a fost condamnat definitiv de judecătorii de la Curtea de Apel București la 12 ani și șapte luni închisoare în dosarul RAFO-CAROM, în timp ce Marian Iancu a primit 14 ani de detenție.

Judecătorii le-au dat celor doi oameni de afaceri nu numai peste 25 de ani de închisoare, dar i-au obligat pe cei doi, alături de ceilalți inculpați să achite prejudiciul de aproape 44 de milioane de euro produs la începutul anilor 2000 companiei Rafo-Carom.

Pedepsele luate astăzi de instanță sunt mai mari decat cele decise inițial, de 11 ani și patru luni de închisoare pentru Ovidiu Tender, respectiv 13 ani pentru Marian Iancu.

Instanţa a mai decis condamnareași  lui Toader Găurean la nouă ani şi zece luni de închisoare cu executare.

Decizia anunţată astăzi de completul de judecători de la Curtea de Apel Bucureşti este definitivă.

Ovidiu Tender urmează să fie încarcerat, după ce instanţa trimite Poliţiei mandatul de executare a pedepsei. De asemenea, urmează să fie încarceraţi şi ceilalţi inculpaţi care au primit pedepse cu executare.

Marian Iancu se află în închisoare, după ce a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti, în 14 octombrie 2014, la 12 ani de închisoare în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani cunoscut ca „Rafo”. Procesul a durat în acest caz opt ani.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti vine cu doar o zi înainte de a se prescrie faptele de care sunt acuzate persoanele implicate în acest dosar.

Tender şi Iancu sunt acuzaţi că au preluat ilegal controlul companiei Carom SA Oneşti şi au prejudiciat-o cu 1.400 de miliarde de lei vechi, sumă stabilită la nivelul anului 2003.

Înainte de 1990, Carom SA a făcut parte din Platforma Petrochimică Oneşti. Cei doi oameni de afaceri sunt acuzaţi că au drenat resursele Carom prin intermediul unui circuit financiar complex.

În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată Cicilia Dumitrescu, Marin Badea şi Bogdan Sălăjan.

„Se poate constata că avem de-a face cu un grup infracţional bine definit, în care fiecare persoană are un rol structurat şi determinat, urmărind îndeplinirea unor activităţi punctual stabilite de către iniţiatorii grupului, inculpaţii Iancu Alexandru Mariani, Tender Ovidiu Lucian”, au notat anchetatorii, în rechizitoriu.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*