Ultimele Știri

Dosarul Oprescu: Șoferul, adjunctul și directoarea Palatului Mogoşoaia, reținuți de DNA

SORIN-OPRESCU

Șoferul, adjunctul și directoarea Palatului Mogoșoaia au fost reținuți de procurorii DNA în dosarul de corupție al primarului Sorin Oprescu.

Cristian Stanca, zis Grenadă, a fost reţinut de procurorii anticorupţie pentru complicitate la luare de mită, complicitate la dare de mită şi trafic de influenţă, potrivit unor surse judiciare. Adjunctul lui Sorin Oprescu și directoarea de la Palatul Mogoșoaia au fost reținuți pentru luare de mită.

Conform anchetatorilor, în baza unei înţelegeri prealabile cu şeful unei instituţii publice din subordinea primăriei şi o persoană de încredere a primarului, Oprescu a primit de la primul 25.000 de euro din 60.000 de euro pretinşi de cei doi de la patru denunţători pentru edil.

Procurorii arată că, în perioada 2013-2015, un grup bine organizat, la care a aderat şi Oprecu, a înfiinţat în administraţia locală din municipiul Bucureşti un sistem prin care firmele care doreau să primească contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea primarului trebuia să remită o parte din profitul brut realizat din execuţia acelor contracte, cu titlul de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.

Astfel, firma executantă păstra pentru sine între 30 şi 33 la sută din profitul brut, iar diferenţa era remisă funcţionarilor din cadrul aparatului primarului municipiului Bucureşti, cu titlul de mită. O parte de 10 la sută din valoarea contractului era cerută pentru Sorin Oprescu, potrivit DNA.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*