Ultimele Știri

Dosarul ”Microsoft”, o manipulare. De ce și-au recunoscut, de fapt, cei trei membri ai regimului Băsescu faptele

dosarul microsoft

Cu toate că dosarul ”Microsoft” implica numeroase vehiculații, însoțite de detalii exacte cu privire la sume importante de bani, plătite drept mită, procesul s-a concentrat doar asupra a patru persoane. Astfel, singurii trimiși în judecată de procurorii Marius Vartic și Mihaela Iorga Moraru au fost afaceriștii Dorin Cocoș și Dumitru Nicolae, zis Niro, fostul ministru al Comunicațiilor, Gabriel Sandu, și primarul din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan.

Dorin Cocoș, Dumitru Nicolae, Gabriel Sandu și Gheorghe Ștefan și-au recunoscut faptele, luni, 12 octombrie 2015, cerând să fie judecați în formula simplificată. Cel de-al patrulea inculpat, Gheorghe Ștefan, este singurul care a respins toate acuzațiile procurorilor.

Procurorii DNA Marius Vartic Și Mihaela Iorga Moraru par să fi condus în mod intenționat dosarul într-o anumită direcție, ținând cont de informațiile importante din dosar pe care au ales să nu le ia în considerare, deși zac în dosar de aproximativ un an. Detalii cu privire la începuturile afacerii, în timpul guvernului Adrian Năstase, precum și detaliile reținute de cei doi procurori în ceea ce privește derularea afacerii sub regimul PDL-Băsescu, au fost ignorate.

Astfel, Lumea Justiției menționează că aceast dosar nu a fost decât o noua manipulare, o acțiune prin care să se încerce acreditarea ideii că oamenii regimului Traian Băsescu nu sunt intangibili și că nu sunt protejați de DNA. Asta deși beneficiarii reali ai sumelor de bani provenite din șpăgile date în afacerea „Microsoft”, denunțați la DNA chiar de către inculpații din dosar, nu au fost deranjați până acum.

Rechizitoriul deține declarațiile inculpaților, în urma cărora reiese clar că banii au fost destinați finanțării PDL și campaniilor electorale, iar aici vorbim inclusiv de campania fostului președinte, Traian Băsescu. Chiar și așa, înșă, doar cei patru inculpați au părut să fie în centrul anchetei, niciun alt membru al regimului Băsescu neavând de suferit din cauza informațiilor dezvăluite în acest dosar.

Este adevărat că procurorii au disjuns cauza în legătură cu faptele privind sponsorizarea campaniilor electorale ale PDL. Au trecut însă mai bine de șase luni de la acel moment, și mai bine de un an de la declarațiile date în dosar despre banii ajunși la PDL, și nimic nu s-a miscat în legătură cu acest aspect.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*