Ultimele Știri

Dosarul MediaPro, prejudiciu de 1,5 milioane de euro

Procurorii au emis astăzi mandate de arestare pentru 11 persoane implicate în acest dosar. Acestea sunt acuzate de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Procurorii spun că în perioada 2009-2014, persoanele anchetate, au înfiinţat firme fantomă prin care au păgubit statul cu 1,5 milioane de euro.

„În cursul lunii decembrie 2014, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a început urmărirea penală faţă de 32 de persoane suspectate de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. La data de 04.12.2014, procurori din cadrul Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti efectuează un număr de 41 de percheziţii în Bucureşti, judeţele Dâmboviţa, Ilfov, Argeş şi Brăila la domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor persoane juridice. Prejudiciul produs bugetului de stat se ridică la suma de aproximativ 6 milioane de lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit. Suma totală spălată prin circuitul evazionist se ridică la aproximativ 15 milioane de lei. În cauză s-au emis 27 mandate de aducere”, apare în informarea Parchetului.

Poliţiştii au descins la sediile MediaPro pentru a ridica mai multe acte contabile, acestea sunt necesare pentru bunul demers al anchetei.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*