Ultimele Știri

Dosarul Mafia Pădurilor. Primarul, viceprimarul și consilierii din Certeze, duși cu mascații la audieri

Primarul, viceprimarul și toți consilierii locali a-i celui mai bogat sat din România, s-au trezit cu mascații la ușă.

Procurorii cercetează mai multe persoane în dosarul Mafia Pădurilor din Țara Oașului, în care un număr restrâns de firme au reușit să câștige toate licitațiile organizate pentru exploatarea pădurilor din zona Certeze. 

La audieri au fost aduși primarul, viceprimarul și toți consilierii locali. Procurorii mai anchetează și modul în care au fost exploatate cantitățile mari de lemn, mult mai mari decât au fost licitate. Firmele erau protejate de oficiali din Direcția Silvică, Poliție și Finanțe.

În acest dosar este vizat în primul rând omul de afaceri Vasile Ciorbă din Certeze, zis Tilicaru, asociatul principal al firmei Vasian Forest Certeze. Dar și alte două firme, care împreună cu cea a Tilicarului aveau monopol în zonă. Ciorbă, soția și fiul acestuia, au fost arestați în luna decembrie a anului trecut, pentru ca după două săptămâni să fie plasați în arest la domiciliu.

Defrișările necontrolate de pădure au provocat un dezastru de proporții în Țara Oașului, unde sute de hectare au fost tăiate fără respectarea normelor minime de exploatare a lemnului în sistem silvic.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*