Ultimele Știri

Dosarul lui Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu, a fost mutat la DIICOT

Dosarul ”Moșia Brătienilor” a fost mutat de la  Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la DIICOT. În acest dosar este anchetat și avocatul Radu Pricop, ginerele lui Traian Băsescu. Acesta a primit o despăgubire de la ANRP de 10 milioane de euro alături de alte 4 persoane. 

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), George Băeşu, a declarat că de acest caz se va ocupa DIICOT. Dosarul a fost preluat de această structură după ce Parchetul instanţei supreme şi-a declinat competenţa.

„Prima problemă este legată de modul în care s-a stabilit cine are dreptul acolo. Acolo a fost o evaluare de zece milioane de euro, o hotărâre judecătorească prin care am fost obligaţi să dăm, pentru că acolo nu ANRP şi nu comisia a evaluat şi a aprobat evaluările, acolo o instanţă a spus să se plătească potrivit raportului de evaluare, fără ca cineva să deschidă acest raport. Nu ştiu ce se va întâmpla, înţeleg că a spus procurorul general Niţu că s-a rezolvat conflictul de competenţă, pentru că nu se ştia care Parchet din România trebuie să verifice. Am înţeles că se va ocupa DIICOT, ceea ce înseamnă că Parchetul General a făcut o evaluare acolo şi a stabilit valoarea prejudiciului”, a afirmat Băeşu.

Potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), în 11 aprilie a fost începută urmărirea penală într-un dosar privind restituirea unor proprietăţi, iar în 26 mai a fost dispusă urmărirea penală şi în cazul lui Radu Pricop, ginerele fostului preşedinte Traian Băsescu, pentru fals şi înşelăciune.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*