Ultimele Știri

Dosarul Loteria I – patru ani de închisoare cu executare pentru George Copos

Tribunalul Bucureşti a pronunţat astăzi decizia definitivă în dosarul Loteria I. George Copos va executa patru ani de închisoare cu executare, potrivit sentinţei. Judecătorii Tribunalului Capitalei au confirmat, astfel, decizia luată anterior de instanţa inferioară.

 Potrivit anchetatorilor, în perioada iulie-decembrie 2004, George Copos, în calitate de asociat şi preşedinte al Consiliului de administraţie în cadrul Ana Electronic, împreună cu Roza şi cu sprijinul lui Cristea şi Rogoveanu, s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale, aducând bugetului de stat un prejudiciu de 39.461.121.820 de lei (peste 1 milion de euro, la valoarea cursului de schimb de la acea dată).

Procurorii au mai menţionat că relaţia de „afaceri privilegiate” dintre Copos şi Cristea a început cu mult timp în urmă, când Loteria a început să dea ca premii televizoare de la Ana Electronic, unde Copos este acţionar.

În prezent, George Copos este încarcerat la Rahova, unde execută pedeapsa de 3 ani şi 6 luni de închisoare în „dosarul transferurilor”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*