Ultimele Știri

Dosarul în care este inculpat Liviu Dragnea, amânat cu două luni

Liviu Dragnea

Dosarul ”Referendum”, în care este inculpat Liviu Dragnea a fost amânat pentru data de 23 noiembrie de către magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție. În acest dosar, Liviu Dragnea a fost condamnat la un an închisoare cu suspendare, fiind acuzat de fraudarea referendumului organizat în 2012 pentru demiterea președintelui Traian Băsescu.

Aproape jumătate dintre cei 75 de inculpați au declarat, la primul termen al procesului, că nu și-au angajat angajați, acesta fiind motivul amânării procesului. Liviu Dragnea a fost prezent în sala de judecată, el fiind printre puținii inculpați care a spus că dorește să fie reaudiat de judecători.

Liviu Dragnea nu a dorit să comenteze despre acest dosar la ieșirea din sala de judecată, susținând că nu amestescă justiția cu politica, și va face declarații doar în sala de judecată.

Pe 15 mai, Liviu Dragnea a fost condamnat de un complet de trei judecători de la ÎCCJ la un an de închisoare cu suspendare, cu un termen de încercare de trei ani. Alți 74 de inculpați din dosar au fost fie achitați, fie condamnați la închisoare cu suspendare, decizia fiind atacată cu apel.

Președintele interimar al PSD a fost trimis în judecată de procurorii DNA pe 7 octombie 2013 pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

„Ca un prim pas, Liviu Dragnea, în calitate de secretar general al partidului pe care îl reprezenta, dar și de coordonator al campaniei electorale, a emis două adrese, la 12 și 13 iulie 2012, destinate organizațiilor județene de partid, respectiv președinților și directorilor de campanie, dar și primarilor din țară ai acelui partid, adrese prin care, pentru obținerea participării la vot a alegătorilor, în proporție de 60%, li se solicita să ia măsuri incriminate de Legea nr. 3/2000 (în fapt — promisiuni de foloase materiale în scopul de a determina alegătorii să voteze) și, de asemenea, să propună prefecților înființarea de secții de votare în stațiunile turistice, care nu sunt ele însele unități administrativ-teritoriale”, arăta DNA.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*