Ultimele Știri

Dosarul Flota: Prejudiciul de peste 300 de milioane de dolari s-a evaporat

Dosarul Flota sau celebra operă a Shogunului și a celebrului marinar și șef de stat, Băsescu Traian. România a suferit un prejudiciu estimat la 324 milioane de dolari în urma dispariției flotei maritime, totul cu ajutorul unor oameni care s-au perindat prin funcții de conducere și chiar în fruntea țării.

Călin Dragomir Marinescu zis Shogunul împreună cu Traian Băsescu au realizat o inginerie financiară prin care au vândut o parte a flotei române însușindu-și banii din vânzarea acestora. Cei doi sunt prieteni încă din epoca comunistă fiind colegi la Navrom.  În anul 1990 România avea o flotă formată din 288 de nave, împărţite de către companiile „Navrom”, „Romline” şi „Petromin”. Cele trei companii de stat au fost gestionate între 1990-1993 de către Ministerul Transporturilor, iar ulterior au trecut în portofoliul FPS.

Toate acțiunile s-au derulat printr-o cârdășie a celor doi capi cu miniștrii Transporturilor de la acea vreme și cu înalți demnitari ai statului român.

În acest dosar au fost anchetate 136 de persoane, dintre care 80 inculpați.  Conform rechizitoriului din 2004, fraudarea statului s-ar fi produs prin asocierea CNP Petromin SA Constanta cu grupul Torvald Klaveness Oslo din Norvegia, în perioada 1991-2000.

calin marinescuShogunul

Cele 80 de persoane trimise în judecată au fost acuzate de abuz în serviciu, uz de fals și delapidare. Printre inculpați se numărau foștii miniștri ai Transporturilor Traian Băsescu, Paul Teodoru și Aurel Novac, fostul ministru Radu Sârbu și alți înalți functionari de stat. Dosarul „Flota” conține 192 de volume, având 48.000 de file. Partea de dosar care-l privește pe Traian Băsescu a fost separată, printr-un artificiu al procurorilor.

Traian Băsescu a fost cercetat pentru infracţiunile de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată, fals intelectual în formă continuată şi delapidare.

Date din dosarul Flota – inculpați Băsescu Traian & Shogunul

Băsescu și Shogunul s-au ocupat cu transferarea navelor din patrimoniul firmei de stat CNP Petromin SA Constanța către societăți offshore din Liberia și mai apoi au fost vândute către societăți străine printre care și  holdingul Torvald Klaveness Oslo din Norvegia.

Traian Băsescu și fostul subsecretar de stat în Ministerul Transporturilor, Călin Marinescu, au fost, de la bun început – adică din prima parte a anului 1991, negociatorii întregii afaceri, pentru ca, ulterior, “prin asumarea ilegală a funcției de director/președinte al Board of Directors al societatii mixte Petroklav Inc. Bahamas, concomitent cu îndeplinirea funcției de ministru al Transporturilor”.

Traian Băsescu în calitatea de secretar de stat, respectiv aceea de ministru al Transporturilor, acesta nu ar fi avut abilitarea legală și nici mandatul expres al Guvernului României pentru angajarea autorității statului român la realizarea asocierii cu un partener privat în străinatate și, “cu atât mai puțin, pentru semnarea documentelor în baza cărora a negociat și s-a autoaprobat conducător al societății mixte”.

Basescu Traian

Cât a ocupat funcția de subsecretar de stat în Ministerul Transporturilor, PNA îl acuza că “a preconstituit condițiile de a acționa în sensul arătat” prin aceea că, în respectiva calitate – deținută în perioada 1990-1991 -, fiind împuternicit să desemneze componența Consiliului Imputernicitilor Statului (CIS) la CNM Petromin SA, “a recurs și la realizarea actului privind atribuțiile CIS, prin adăugarea nelegală a atribuției de a aproba asocierile externe, care revenea în realitate doar Guvernului României”.

Tot colaborarea Traian Basescu – Calin Marinescu ar fi dus, potrivit PNA, la emiterea ilegală a Ordinelor Ministrului Transporturilor de schimbare a regimului de arborare a pavilionului român pe cele 16 nave maritime și radierea acestora din Registrul matricol român. Astfel a fost facilitată punerea vaselor sub controlul Christiania Bank Oslo, drept garanții corporale prin ipotecare directă și colaterală, scopul fiind pierderea lor prin vânzare directă din Liberia, fără încasarea de către CNM Petromin SA Constanta a vreunui venit.

confiscarea averilorCitește și: De ce nu are loc confiscarea averilor marilor corupți?

 

“Ambii inculpați, uzând de autoritatea funcțiilor îndeplinite în acea perioada și profitând de modul în care erau percepute în perioada imediat următoare evenimentele din decembrie 1989, au atras cu ușurință participarea celorlalți inculpați (atât funcționari ai CNM Petromin SA, cât și personal al autorităților constituite în Inspectoratul de Stat al Navigației Civile și Căpitănia Portului Constanța) în conducerile societăților constituite în Liberia – în interesul exclusiv al partenerului extern – și la comiterea a numeroase încălcări ale dispozițiilor legale și atribuțiilor de serviciu, în legătura cu arborarea pavilionului și regimul înmatriculării navelor, excluzând astfel orice  control al statului român asupra acestora”, se arata în comunicat.

Radu SârbuRadu Sârbu

500.000 de dolari nejustificați

Băsescu este acuzat și că, în calitatea de director/președinte al Board of Directors al Petroklav Inc. Bahamas, având dreptul de a opera în contul bancar al societății mixte, a permis alimentarea nejustificată a acestuia cu suma de 500.000 USD, bani veniți din creditul Petromin Overseas Inc. Liberia. Potrivit PNA, la momentul vărsării în cont a respectivei sume, firma din Bahamas își încetase de două luni toate activitățile, iar cu Petromin Overseas Inc. Liberia nu se aflase niciodată într-o relație comercială.

Mai mult, în actele strânse în dosar se arată că banii au fost evidențiați în banca firmei Petroklav Inc. Bahamas, în speță City Bank Londra, ca fiind “un transfer intern, cu titlu de plată a unei prime de asigurare, către P&I, pentru nava Băcești”. În realitate, prima de asigurare era datorată de o cu totul altă firmă, respectiv BOROM Shipping Ltd. Londra.

Anchetatorii afirmă că în Liberia a existat “un mecanism al constituirii supraetajate a sistemului de societății” care a facut ca managementul navelor, exploatarea lor comercială și evidențierea rezultatelor financiare – inclusiv a derulării creditelor externe -, să rămână strict la discreția partenerului norvegian.

Potrivit rechizitoriului, “acesta a avut astfel posibilitatea, în condițiile absolvirii de orice răspundere prin clauzele contractuale, să evidențieze fără control orice cheltuieli cu regim de reparare și retehnologizare a navelor, în acord formal cu destinația creditelor uriașe contractate și plătibile exclusiv de holding-ul Petromin Overseas Inc. Liberia, în sarcina acționarului sută la sută CNM Petromin SA”.

 Aurel NovacAurel Novac

În ceea ce privește situația din România, deși navele fuseseră deja vândute între persoanele juridice străine, fără încasarea vreunui preț, ele au continuat să figureze în capitalul social al CNM Petromin SA ca fiind active existente, deși obiectul lor de activitate – exploatarea maritimă a navelor petrolier și mineralier – nu mai putea fi indeplinit de o lungă perioadă de timp.

Fostul Parchet Național Anticorupție (PNA, actual DNA) a trimis în instanță la data de 10 august 2004 dosarul „Flota”, în care erau inculpate 80 de persoane. Prejudiciul stabilit de procurori în urma cu trei ani a fost stabilit la 11.000 miliarde de lei vechi(324.514.683,80 de dolari), ca urmare a înstrăinarii a 16 nave aparținând flotei maritime autohtone. Suma este atestată de rapoarte ale Curții de Conturi, constatări financiare ale organelor Ministerului de Finanțe, rapoarte ale specialiștilor și expertize tehnice judiciare.

Înalta Curte de Casație și Justitie a dispus ca dosarul să se întoarcă la DNA din cauza unor vicii de procedură, moment în care procurorii au cerut o nouă expertiză financiar-contabilă.

Aici intervine o altă escrocherie la nivel înalt, acțiune rezolvată cu ajutorul celor mai puternici oameni din perioada respectivă aflați în fruntea instanțelor. Dosarul a fost trimis în instanță de către Rodica Stănoiu membru PSD și fost ministru al Justiției, chiar înainte de alegerile din 2004. După numirea lui Băsescu Traian în funcția de șef al statului, dosarul s-a reîntors liniștit la sertare cu ajutorul lui Daniel Morar.

În cauză, datorită ocupării funcției de președinte al României, Băsescu Traian și-a numit oamenii în funcțiile de conducere a Parchetului, PNA-ului etc.  Ce escrocherie majoră a avut loc în acest dosar?

CNP Petromin SA Constanta nu s-a constituit parte civilă în dosar(societate falimentată), astfel nu există prejudiciu, iar acest lucru a determinat eliminarea mai multor capete de acuzare. În fapt conduce la diminuarea pedepselor în cazul unei trimiteri în judecată. Se conturează astfel două solutii: de achitare, pe raționamentul „nu există prejudiciu, nu avem nici fapta, sau judecătorii pot decide că a existat o faptă penală, dar care a fost prescrisă”, exact ce ne-a comunicat Direcția Națională Anticorupție în luna ianuarie.

 Raymond Luca Raymond Luca

Un al lucru interesant îl reprezintă Comisia de anchetă parlamentară în dosarul Flota. Cei care ar fi trebuit să se ocupe de anchetarea Shogunului și a lui Traian Băsescu, se ocupau de fapt cu vânzarea restului de nave. În cauză îl putem numi de deputatul liberal  Raymond Luca, fost senator de diaspora. Raymond Luca se ocupa de vânzarea navelor către alți parlamentari sau firme străine, în loc să ancheteze persoanele în cauză.

În concluzie am avut parte de o horă a hoției la cel mai înalt nivel, care a adus un prejudiciu de circa 300 de milioane de dolari statului român. Această sumă cel mai probabil nu va fi recuperată niciodată, mulți dintre cei implicați au  decedat sau nu mai locuiesc în România de foarte mult timp. Traian Băsescu a avut o retragere glorioasă și o clasare a dosarului Flota în aceeași măsură.

Săracă țară bogată, de prea mulți ai fost furată!

Comentarii prin Facebook

4 Comentarii on Dosarul Flota: Prejudiciul de peste 300 de milioane de dolari s-a evaporat

  1. Elena De Carlo // 15 februarie 2015 at 14:35 // Răspunde

    Poate ca unele dintre navele vandute si dintre cele „disparute misterios” din flota Țării au asigurat in ultimii ani transporturile clandestine de emigranti din Țările africane catre Italia, multe dintre ele transformandu-se in veritabile vehicule ale mortii.

  2. Elena De Carlo // 15 februarie 2015 at 14:36 // Răspunde

    Poate ca multe dintre ele au fost folosite in pirateria ultimilor ani!

  3. Sevede de la 1000 mile marine ca esti de rea credinta si mincinos, Traian Basescu nu a vandut nici o nava si ni o spun eu ci PARCHETUL – T Basescu a semnat cateva sute de inscrisuri oficiale prin care scotea de sub asigurare vasele vandute de catre Vacaroiu si FPS, pentru ca statul Roman sa nu mai plateasca asigurarea acestor nave ca si cum ele ar naviga – sume ce erau cuprinse intre cca 200.000 – 1.000.000 $ !!!. Asa cum scrii, ca un tonomat, gandesc ca poate iti gaseste si tie pe acasa ceva componente din flota vanduta – primita recompensa ca lichiditati nu prea sunt !

  4. Traian Basescu este cel mai cinstit dintre pamanteni, ca Ministru al Transporturilor ,statea in birou si plangea de dorul pentru Elena ,mai vindea cate un vapor,mai cumpara un teren,mai lua o spaga ,isi mai dadea cate o casa, mai taia salariile si pensiile ,mai inchidea cate un spital ,ai mulgea pe tigani ,pe arabide bani ,mai lua cate o spaga de la Cocos ,mai tinea sedinte de dadaceala cu ;-DNA,CSM,Judecatori,Procurori ,politie si administratie, mai facea cate un general la SRI,STS,SIE … in rest plangea ,plangea,se

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*