Ultimele Știri

Dosarul de incompatibilitate al lui Iohannis, discutat astăzi de către ICCJ

Dosarul de incompatibilitate al noului președinte al României va fi discutat marți, de către judecătorii instanței supreme. Aceștia nu vor pune un verdict asupra acestuia, ci vor stabili dacă recursul Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) este sau nu admisibil.

Codul de procedură penală arată că acest dosar are trei soluționări. Una dintre ele ar fi: în cazul în care completul este în unanimitate de acord că recursul nu îndeplineşte cerinţele de formă, că motivele de casare invocate şi dezvoltarea lor nu se încadrează în cele prevăzute de lege sau că recursul este evident nefondat, anulează sau, după caz, respinge recursul printr-o decizie motivată, pronunţată, fără citarea părţilor, care nu este supusă niciunei căi de atac, conform articolului 493, care reglemetează procedura de filtrare a recursurilor, potrivit Mediafax.

„Dacă raportul apreciază că recursul este admisibil şi toţi membrii sunt de acord, iar problema de drept care se pune în recurs nu este controversată sau face obiectul unei jurisprudenţe constante a Înaltei Curţi de Casare şi Justiţie, completul se poate pronunţa asupra fondului recursului, fără citarea părţilor, printr-o decizie definitivă, care se comunică părţilor”, arată a doua variantă de susținere a dosarului.

A treia soluție ar fi ca fără citarea părților, membrii completului să pronunțe o încheiere de amitere a recursului.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*