Ultimele Știri

Dosarul Bica: Dorin Cocoș ar fi primit 10 milioane de euro

Dorin Cocoş ar fi primit 10 milioane de euro pentru sprijinul pe care i l-ar fi acordat omului de afaceri Gheorghe Stelian pentru a obţine despăgubirile de la ANRP. În dosar este pomenit şi numele Elenei Udrea, iar procurorii de caz spun că dacă Alina Bica şi ceilalţi membri ai comisiei nu l-ar fi despăgubit abuziv pe Gheorghe Stelian, banii ar fi ajuns justificat la 9.000 de alte persoane.

Sunt doar câteva dintre informaţiile strânse de anchetatori în dosarul în care cer arestarea preventivă a procurorului şef DIICOT. Alina Bica este de mai bine de 3 ore la instanţa supremă, alături de alţi 3 membri ai comisiei.

Informația apare în dosarul DNA, într-una dintre declarațiile luate în acest dosar, în ultima lună, de procurori, potrivit unor surse. Astfel, aproximativ 10 milioane de euro, o parte din prejudiciul total de peste 60 de milioane de euro, ar fi ajuns în diverse forme la omul de afaceri Dorin Cocoș.

Surse apropiate anchetei susțin că și numele fostei soții a acestuia, Elena Udrea, este menționat în acest caz, însă sursele nu au putut preciza în ce context.

În dosar există și mai multe interceptări ce ar constitui în opinia procurilor DNA probe suficiente astfel încât să se obțină arestarea preventivă a celor patru persoane care sunt la această oră în fața instanței, printre ele Alina Bica, procuror-șef al DIICOT.

În referatul pentru propunerea de arestare preventivă se menționează că Alina Bica ar fi pledat intens în ședințele Comisiei ANRP pentru aprobarea raportului de evaluare întocmit de expertul care este acum arestat preventiv. Acesta ar fi triplat valoarea terenului de peste 13.000 de hectare pentru care afaceristul Gheorghe Stelian solicita o despăgubire.

Sursa: Digi24

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*