Ultimele Știri

Dosarul Bica 2: Alin Cocoș va fi eliberat

Alin Cocoș

Alin Cocoş, fiul omului de afaceri Dorin Cocoş, va fi judecat în continuare în arest la domiciliu, a decis, astăzi, instanţa supremă, hotărârea nefiind însă definitivă, motiv pentru care procurorii pot contesta măsura.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis să înlocuiască măsura arestului preventiv cu cel la domiciliu în cazul lui Alin Cocoş.

Pe de altă parte, pentru ceilalţi inculpaţi din dosar – Alina Bica, Dorin Cocoş, Ionuţ Mihăilescu şi Adriean Videanu – măsura preventivă a fost menţinută.

Alin Cocoş, alături de Alina Bica, Dorin Cocoş, Ionuţ Mihăilescu şi Adriean Videanu au fost trimişi în judecată în 27 februarie.

Alina Bica, Dorin şi Alin Cocoş şi Ionuţ Mihăilescu sunt în arest preventiv. În cazul fostului ministru al Economiei Adriean Videanu, instanţa a dispus să fie judecat sub control judiciar, dar a ridicat interdicţia de a se apropia de Dorin şi Alin Cocoş şi de Ionuţ Mihăilescu.

Omul de afaceri Dorin Cocoş şi fiul acestuia, Alin Cocoş, şi-au recunoscut faptele pentru care au fost trimişi în judecată în dosarul „Bica 2”, a declarat unul dintre avocaţii acestora.

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica este judecată în acest dosar pentru că a luat mită un teren, în schimbul intervenţiilor pentru despăgubirile acordate lui Gheorghe Stelian, pentru că l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender în dosarul în care este judecat şi pentru abuz în serviciu în cazul lui Videanu.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au trimis-o în judecată pe Alina Bica, la data faptelor secretar de stat şi reprezentant al Ministerului Justiţiei în cadrul Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP, ulterior procuror şef al DIICOT, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită (două fapte), abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (două fapte) şi favorizarea făptuitorului (două fapte).

Omul de afaceri Dorin Cocoş este judecat pentru trafic de influenţă (două fapte) şi dare de mită, iar fiul acestuia Alin Cocoş, pentru complicitate la trafic de influenţă şi complicitate la dare de mită.

Procurorii DNA i-au trimis în judecată şi pe Ionuţ Florentin Mihăilescu, fost consilier al lui Alinei Bica, persoană apropiată lui Alin Cocoş, pentru complicitate la luare de mită (două fapte), şi pe Adriean Videanu, la data faptelor acţionar la o societate comercială, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*