Ultimele Știri

Dosarul BICA 2: 16 milioane de euro pentru Cocoș

dorin cocos arestat

Procurorii anticorupție au emis un nou mandat de reținere de 24 de ore pe numele lui Dorin Cocoș, pentru infracțiunile de dare de mită și trafic de influență.

Dorin Cocoș a pretins și primit în tranșe suma de 16 milioane de euro de la Gheorghe Stelian în schimbul influenței exercitate asupra a doi membri ai Comisiei Centrale a ANRP: Bica Alina Mihaela și Diacomatu Sergiu (trimis în judecată în alt dosar) pentru asigurarea soluționării a două dosare de despăgubire, dintre care unul cu nr. 22714/FFCC (prin care, valoarea unui teren în suprafață peste 13 hectare a fost stabilită la suma de 377.282.300 lei).

Pentru urgentarea soluționării dosarului de despăgubire cu numărul de mai sus, conform interesului persoanei beneficiare, Dorin Cocoș a dat foloase, sub forma unei cote dintr-un teren situat în localitatea Snagov, județul Ilfov, în suprafață de 4425 metri pătrați, Alinei Bica.

Alina Bica și Dorin Cocoș sunt în prezent arestați în dosarul retrocedărilor ilegale de la ANRP, cunoscut ca ‘dosarul BICA’.

Alina Bica, Dorin Cocoș, Adriean Videanu, Alin Cocoș și Mihăilescu Ionuț Florin vor fi trimiși pe 30 ianuarie la instanța supremă, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*