Ultimele Știri

Dosarul Băncii de Economii din Moldova: Legătura dintre Vlad Filat şi Ilan Shor

filat arestat
Până acum, în scandalul Băncii de Economii din Moldova sunt peste 30 de cauze penale cu zeci de învinuiţi, dar niciuna nu s-a finalizat. Principalul învinuit, milionarul Ilan Shor, fost președinte în Consiliul de Administrare al Băncii, e în libertate, iar acum este martor în dosarul lui Vlad Filat.

Potrivit legii, după reținerea lui Vlad Filat, denunțătorul Ilan Shor capătă statut de martor, însă doar în cauza penală care îl vizează pe Filat. Important e că, pe toată perioada de anchetare a dosarului „Filat”, Shor se bucură de protecție.

Cei doi figurează în dosarul BEM, dar sunt acuzati de fapte diferite: Shor, pentru delapidări în sectorul financiar bancar și riscă până la 7 ani de închisoare, iar Filat de corupere pasivă și trafic de influență, fapte ce îi pot aduce până la 15 ani de închisoare.

La Centrul Naţional Anticorupție sunt 15 dosare deschise pe firmele care au luat credite neperformante. Doar în dosarul Caravita, o firmă apropiată lui Vlad Filat, sunt patru învinuiti.

Directorul companiei, Ion Rusu, naş de cununie al lui Filat, a recunoscut recent în faţa procurorilor că a făcut tranzacții dubioase ca să ascundă proveniența a peste 2 milioane de euro. Până acum, din megadosarul BEM, 18 cauze penale au ajuns pe masa magistraţilor.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*