Ultimele Știri

Dosaru ICA aproape de final; dezbaterile vor fi reluate marţi la ora 10:00

După o şedinţă maraton care a durat aproape 12 ore, instanţa a hotărât să reia dezbaterile astăzi la ora 10:00. Cererea avocatului Gheorghiţă Mateuţ privin audierea lui Traian Băsescu primar general în perioada respectivă şi a foştilor miniştri ai Agriculturii Dacian Cioloş şi Ilie Sârbu nu a fost aprobată.

Avocatul Gheorghiţă Mateuţ a mai cerut de două ori în cursul zilei de luni recuzarea judecătoarei Camelia Bogdan, cerere care nu a avut sorţi de izbândă. Toate tertipurile avocaţilor privind amânarea acestui dosar nu au dus decât la o urgentare a procedurilor privind soluţionarea în acest caz, drept dovadă acest proces maraton, unic în istoria Justiţiei din România. Mâine la ora 10:00 toţi inculpaţii trebuie să se prezinte la Curtea de Apel Bucureşti.

Avocaţii îşi vor putea susţine pledoariile finale şi au dreptul să depună concluzii scrise. Procurorul a cerut, luni seară, pedepse mai mari pentru toţi inculpaţii şi aplicarea legii mai favorabile în acest caz, şi anume a noului Cod Penal. Dan Voiculescu riscă o pedeapsă maximă de circa 10 ani conform noului Cod Penal.

Astăzi putem asista la încheierea unei etape istorice din epoca posdecembristă. Acest proces poate însemna o victorie mare pentru Justiţia Română şi semnalul pentru începerea unei noi ere în politica românească şi în mediul de afaceri.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*