Ultimele Știri

Dosarele deschise în campania electorală vor influenţa votul cetăţeanului?

Un cer plumburiu, copacii goliţi de frunze şi fumul de la sobe sunt semnele clare că anotimpul rece este tot mai aproape. Parcă mult prea devreme decât în alţi ani, cu câteva zile în urmă, a fulguit. Toamna târzie îi face pe cetăţeni să se grăbească cu pregătirile de iarnă.

Acelaşi cer întunecat planează şi asupra politicii noastre dâmboviţene.

O nouă bombă care a zguduit din temelii politica românească, dar şi lumea afacerilor este dosarul EADS. Pe cine vizează ancheta din România? Printre numele cele mai răsunătoare s-ar afla Elena Udrea şi Ioan Rus. Lista continuă cu oameni de afaceri de talia lui Ion Ţiriac.

Ca de obicei, primul care a deschis subiectul este preşedintele Băsescu. Presă românească a mirosit subiectul, însă cei care au frunzărit primele file ale dosarului întocmit de DNA au fost ziariştii germani. De fapt preşedintele Băsescu a deschis subiectul după ce articolul fusese publicat în Germania.

Analizând numele celor implicaţi în cele două mega-dosare Microsoft şi EADS, cel puţin până în prezent, balanţa se înclină în defavoarea taberei preşedintelui Băsescu. Cei deja arestaţi erau apropiaţi ai guvernului Boc, iar Traian Băsescu a dezvăluit că şi următorul dosar EADS se regăsesc nume şi firme din dosarul Microsoft. Pe scurt, cade acuzaţia că anchetele DNA ar fi demarate la comandă politică a preşedintelui Băsescu. Rămâne varianta oficială că Justiţia este într-adevăr independentă? Până la proba contrarie nu avem nimic de pierdut dacă credem acest lucru.

Abruptă cădere în dizgraţia publică şi în plasa DNA, a domnului Cocoş, pune candidatura prezidenţiabilei Elena Udrea într-o lumina foarte rea. Unele publicaţii s-au grăbit să dea ca sigură şi cercetarea liderei ‘Mişcării Populare”, pentru orice atingeri cu afacerea Microsoft, cu “Gala Bute” şi cu învârtelile penale ale lui Pinalti de la Strong Montaj SA, Piatră Neamţ”.

DNA s-a grăbit să comunice cum că “la acesta dată, persoana Elena Udrea nu are calitate de învinuit sau inculpat în cele trei dosare”. Deci, candidatul PMP la preşedinţia ţării merge cu avânt în marea competiţie. Doamna Udrea a ieşit pe televiziuni, anunţând  că nu renunţă şi, mai mult, că “în turul doi nu-şi va îndemna electoratul să voteze cu Ponta sau cu Iohannis”.

Dominată, ba chiar sufocată de acţiunile DNA, campania  prezidenţială nu s-a putut desfăşura în mod obişnuit. Toate dezbaterile electorale au fost axate pe subiectul reţinerilor, arestărilor, traficului de influenţă, luării de mită, dar şi pe teme pseudo-electrorale ca ofiţerul acoperit, incompabilitatea unui candidat, implicarea pe faţă a preşedintelui Traian Băsescu în sprijinirea Elenei Udrea. S-ar putea spune că cetăţeanul român nu mai votează în cunoştinţă de cauză, adică după oferta prezentată de candidaţi.

Întrebarea este, lupta sau mai precis ultimele dosare de corupţie deschise în campania electorală, vor influenţa votul cetăţenilor?

În ce măsură anchetele procurorilor  DNA, zăngănitul cătuşelor în campania prezidenţială, vor contribui la alegerea preşedintelui ţării?

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Dosarele deschise în campania electorală vor influenţa votul cetăţeanului?

  1. Poporul roman dea lungul istoriei a dovedit ca este putin influentabil si dovada e ca in ciuda tuturor celor care ne-au cucerit si subjugat de-lungul timpilui, a reusit sa-si pastreze in proportie de optzeci la suta caracterul latin al limbiisi al personalitatii. Acum ceva s-a schimbat, probabil ultima jumatate de secol ne-a indobitocit, avem o comportare de turma. Nu mai santem noi cei de alta data, nu mai santem originali e mai comod sa copiem si sa actionam cun vor altii.mai grav e ca ne insusim doar rautatile si mizeriile altora. Trebuie sa ne trezim sw ne reanvatam sa gandim, sa nu ne mai lasam manipulati. Basescu a si ne-a manipulat timp de zece ani asa cum i-a dictat interesele lui si a gastii lui. Acum cand vede ca nu prea mai are scapare calca pe cadavre pentru a-si construi o portita de fuga. A sacrificato pana si pe Udrea, nu ca aceast ar fi sfanta. Poate ca este bine ca se intampla asa dar ma tem de ceia ce ne asteapta. Ar trebui sa ne trezim si sa ne alegem viitrul responsabil, cu creerul nu cu inima sau mai rau cu stomacul

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*