Ultimele Știri

Dosarele de corupție îl impun pe Sepp Blatter să renunțe la șefia FIFA

Sepp Blatter

Sepp Blatter a anunțat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că renunță la cel de-al cincilea mandat la conducerea FIFA, iar în scurt timp va convoca un congres extraordinar pentru alegerea succesorului său.

Măcinat de anchetele inițiate de FBI și poliția elvețiană privind acte de corupție care datează de cel puțin 20 de ani în cadrul forului internațional de fotbal, Sepp Blatter și-a dat demisia, astăzi, de la conducerea FIFA.

Conform regulilor FIFA, noul congres poate fi convocat abia peste 4 luni, ceea ce înseamnă că noul președinte va fi ales abia în luna decembrie sau chiar la începutul anului viitor.

„FIFA are nevoie de o profundă restructurare”, a declarat Sepp Blatter în cadrul briefingului de la Zurich.

Declarația sa vine după ce justiția americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreşedinţi FIFA şi şapte oficiali ai forului, în cadrul unui dosar de corupție, care vizează atribuirea sub formă de luare de mită sau alte foloase, de la începutul anilor 1990 şi până în prezent, 150 milioane de euro.

În același timp, Parchetul elvețian a inițiat o precedură de urmărire penală pentru „spălare de bani şi management defectuos”, în procesul de atribuire a organizării Cupei Mondiale, ediţiile din 2018 Rusiei şi 2022 Qatarului.

Joseph Blatter, în vârstă de 79 de ani, se află la conducerea FIFA din 1998.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*