Ultimele Știri

Dosar penal privind finanţarea PDL disjuns din dosarul Microsoft

Traian Băsescu Elena Udrea

Direcţia Naţională Anticorupţie verifică circuitul financiar al sumelor de bani cu care au fost finanţate campaniile electorale ale PDL din 2008 şi 2009, într-un dosar disjuns din cazul „Microsoft”.

Procurorii DNA au deschis un nou dosar care se referă la modul în care s-a cheltuit mita reyultată în urma cazului Microsoft. Ancheta a pornit de la acuzaţiile fostului ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu. Ca urmare a denunţurilor făcute de acesta, Sandu a fost plasat în arest la domiciliu. Atunci au apărut primele informaţii referitoare la mita care ar fi ajuns în conturile PDL.

Gabriel Sandu a prezentat documente şi dovezi din care reiese că el însuşi ar fi dat PDL 600.000 de euro. Acesta a declarat că banii au ajuns la sediul PDL din Modrogan şi că ar fi primit ordin de la doi oameni-cheie din partid: Vasile Blaga şi Elena Udrea.

Gabriel Sandu a mai spus că un alt partid ar fi fost interesat să intre în „mecanismul şpăgilor”, nominalizând UDMR.

Procurorii au şi o serie de interceptări, din care reiese că politicienii erau interesaţi de posibile metode prin care puteau să intre în acest mecanism.

Şi numele lui Adrian Năstase apare în acest dosar. Un apropiat al acestuia, Alexandru Bittner, inculpat în dosar, spunea că Adrian Năstase a dat ordine clare în legătură cu modul în care trebuiau semnate contractele prin care statul român a cumpărat mai multe licenţe Microsoft decât era necesar.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*