Ultimele Știri

Dosar penal pentru polițiștii care l-ar fi bătut pe jurnalistul Ștefan Mako

politia politie

Polițiștii din Centrul Vechi care au abuzat de jurnalistul Ștefan Mako în timp ce efectua o investigație au fost acuzați de purtare abuzivă într-un dosar penal și sunt cercetați disciplinar, a precizat, astăzi, Ministerul Afacerilor Interne.

Cazul jurnalistului bătut de polițiștii bucureșteni a provocat reacții reprezentanților OSCE, astfel că oficialii MAI s-au autosesizat și au acționat pentru a fi trași la răspundere vinovații.

„În legatură cu incidentul în care a fost implicat jurnalistul Mako Ștefan, au fost intreprinse verificări, în urma cărora a fost sesizat Parchetul de pe lânga Judecătoria Sectorului 3 București, constituindu-se un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul savârșirii infracțiunii de purtare abuzivă, sub directa îndrumare și coordonare a procurorului de caz”, a informat biroul de presă al MAI.

Acum două săptămâni Ștefan Mako de la publicația Casa Jurnalistului a fost bătut de doi polițiști din Centrul Vechi al Capitalei, atunci când a încercat să îi filmeze în timp ce aceștia loveau o persoană. Întâmplarea nefericită a continuat după ce polițistii l-au legitimat, ca apoi, deși le-a transmis faptul că e jurnalist, i-au luat mobilul, i-au șters filmarea și l-au dus la o secție, unde a fost agresat și amenințat.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*