Ultimele Știri

Dorin și Alin Cocoș l-au turnat pe Horia Georgescu

Dorin Cocoș și Alin

Dorin si Alin Cocoș au formulat denunțuri în dosarul ANRP, în care au fost trimiși în judecată fostul șef al ANI Horia Georgescu și deputații Marko Attila Gabor și Theodor Nicolescu.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în 4 martie, când era în arest preventiv, Dorin Cocoş a formulat un denunţ, prin care a arătat că în 2010 a purtat o discuţie cu verii Nicolae şi Constantin Slav şi cu Răzvan Constantin Dumitrescu, cărora le-a spus că vrea să cumpere drepturi litigioase rezultate din dosare de despăgubire de la anumite persoane care parcurseseră, în prealabil, procedura de judecată şi aveau soluţii favorabile emise de către Curtea de Apel Bucureşti, rămase definitive.

Despre aceste drepturi litigioase, Dorin Cocoş le-a spus procurorilor că a aflat de la fiul lui, Alin Cocoş, care, la rândul lui, ştia aceste informaţii de la Sebastian Moise. Intermediarul tranzacţiilor a fost Moise, care i-a transmis, prin Alin Cocoş, pretenţiile financiare ale vânzătorilor de drepturi litigioase pentru unele imobile situate în judeţul Argeş.

Omul de afaceri Dorin Cocoş le-a spus anchetatorilor că a trimis copii ale actelor privind drepturile litigioase lui Sergiu Diacomatu, care în acea perioadă deţinea funcţia de vicepreşedinte în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor – comisia de fond funciar, pentru ca acesta să verifice legalitatea şi corectitudinea actelor respective.

Ulterior, Cocoş a cumpărat aceste drepturi, prin intermediul lui Nicolae şi Constantin Slav şi al lui Răzvan Constantin Dumitrescu, pentru că omul de afaceri a dorit să-şi protejeze identitatea în cazul unor eventuale informări mediatice.

Plata a fost făcută prin intermediul lui Alin Cocoş, care, la rândul său, a transmis sumele de bani primite de la tatăl său intermediarului Sebastian Moise.

„Pentru soluţionarea cu prioritate a dosarelor de despăgubire, Cocoş Dorin l-a rugat pe Diacomatu Sergiu să urgenteze introducerea acestora în comisia de avizare. Drept urmare, dosarele au fost avizate într-un termen foarte scurt, în câteva zile, respectiv în câteva săptămâni. Pentru această intervenţie Diacomatu Sergiu i-a solicitat, iar Dorin Cocoş i-a achitat, în două tranşe, suma de 400.000 de euro, în incinta Euro Hotel”, conform actul de sesizare a instanţei.

Dorin Cocoş a menţionat, în denunţul formulat, că de oferirea acestei sume de bani ştiau atât verii Slav, Răzvan Constantin Dumitrescu, cât şi fiul său, Alina Cocoş. Suma de bani plătită lui Diacomatu a provenit din sumele de bani luate de la Constantin Slav, Nicolae Slav şi Răzvan Dumitrescu, ca urmare a vânzării drepturilor litigioase. Restul banilor au rămas în contul acestora, însă la dispoziţia lui Dorin Cocoş, el fiind de fapt beneficiarul lor real.

Un denunţ a fost formulat şi de Alin Cocoş, care în 3 martie, le-a povestit procurorilor că la sfârşitul anului 2010 sau începutul anului 2011, în timp ce se afla în biroul tatălui său, din incinta Euro Hotels, a observat că Dorin Cocoş i-a dat lui Sergiu Diacomatu o sacoşă în care se afla o sumă de bani.

După ce Sergiu Diacomatu a ieşit din birou, Alin Cocoş l-a întrebat pe tatăl lui ce reprezintă acei bani, iar el i-a răspuns că s-a revanşat faţă de Diacomatu, întrucât acesta îl ajutase în problema soluţionării unui număr de patru dosare de retrocedare aflate pe rolul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, dosare care erau înregistrate pe numele unor rude şi cunoştinţe ale acestora pe nume, respectiv Constantin Slav, Nicolae Slav şi Răzvan Dumitrescu.

Denunţurile lui Alin şi Dorin Cocoş au fost făcute în dosarul în care fostul şef al ANI, Horia Georgescu, şi parlamentarii Theodor Nicolescu şi Marko Attila au fost trimişi în judecată, fiind acuzaţi de DNA că au aprobat despăgubiri pentru imobile supraevaluate la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a opt persoane care, la data faptelor, făceau parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul ANRP, precum şi a patru inculpaţi care aveau calitatea de experţi evaluatori autorizaţi.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*