Ultimele Știri

Dorin Cocoş, sub arest la domiciliu în dosarul „Microsoft”

dorin cocos arestat

Judecătorii Instanţei Supreme au decis, astăzi, să schimbe măsura arestului preventiv cu cea a arestului la domiciliu pentru Dorin Cocoş, după ce acesta a colaborat cu anchetatorii în dosarul „Microsoft”. Omul de afaceri va rămâne, însă, în arest preventiv în dosarul Bica 2.

Dorin Cocoş se află în arest preventiv în dosarul Microsoft din luna octombrie a anului trecut, iar colaborarea cu procurorii DNA i-au adus o înlocuire cu arestul la domiciliu, dar cu anumite obligaţii. Între acestea se numără interdicţia de a părăsi locuinţa din Bucureşti fără a avea permisiunea procurorilor anticorupţie. Dorin Cocoş nu are voie să comunice, direct sau indirect, cu ceilalţi inculpaţi din dosar, martori sau experţi, precum şi cu ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunilor pentru care este cercetat.

În cazul lui Gheorghe Ştefan, instanţa supremă a decis să admită propunerea procurorilor DNA de prelungire a arestării preventive pe o perioadă de 30 zile, începând cu 26 februarie până la 27 martie, acesta rămânând singurul în arest preventiv din acest dosar, după ce lui Gabriel Sandu şi Nicolae Dumitru le-au prelungit arestul la domiciliu pentru încă 30 de zile.

Toate aceste decizii nu sunt definitive şi pot fi contestate tot la instanţa supremă.

Conform unor surse judiciare, Cocoş, Sandu şi Dumitru Nicolae au recunoscut acuzaţiile DNA şi au colaborat cu anchetatorii, în vreme ce Gheorghe Ştefan şi-a menţinut declaraţiile iniţiale în care nu recunoaşte implicarea sa în dosarul „Microsoft”.

Totuşi, Dorin Cocoş nu poate părăsi arestul Poliţiei Capitalei întrucât pe numele său mai este emis un mandat de arestare preventivă, în dosarul Alinei Bica disjuns din cel privind despăgubirea ilegală de la ANRP, în care este arestat şi fiul său, Alin Cocoş, dar şi fostul şef al DIICOT, iar fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu este cercetat sub control judiciar.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*