Ultimele Știri

Dorin Cocoș și Alina Bica au fost plasați în arest la domiciliu

Dorin Cocoș și Alina Bica

Fostul şef al DIICOT, Alina Bica, a părăsit Penitenciarul de femei de la Târgşor, iar Dorin Cocoş a părăsit Arestul central al Poliţiei Capitalei, după ce instanţa supremă a decis în cazul celor doi înlocuirea măsurii arestului preventiv cu cel la domiciliu în dosarul „Bica 2”.

Alina Bica a fost plasată în arest la domiciliu prin decizia instanţei supreme, iar în jurul orei 18.30 a părăsit Penitenciarul de femei de la Târgşor, unde fusese încarcerată în ultimele zile, fiind transferată din arestul Poliţiei Capitalei. Fostul șef DIICOT era în detenţie din 22 noiembrie 2014, când a fost arestată în primul dosar deschis de DNA pe numele său.

„Aş dori doar să mulţumesc acelor puţini oameni care au avut şi nobleţea sufletească, şi profesionalismul necesar să îmi acorde prezumţia de nevinovăţie şi să nu vorbească tot felul de lucruri necunoscute şi neadevărate la televizor. (…) Iar mai departe, ne vedem în sala de judecată şi poate cineva o să mă audă şi pe mine”, a declarat Alina Bica.

Alina Bica este judecată pentru că a luat mită un teren, în schimbul intervenţiilor pentru despăgubirile acordate lui Gheorghe Stelian, pentru că l-ar fi ajutat pe Ovidiu Tender în dosarul în care este judecat, dar şi pentru abuz în serviciu în cazul lui Videanu.

În al doilea dosar, Bica este acuzată de două fapte de luare de mită, abuz în serviciu şi favorizarea făptuitorului.

Omul de afaceri Dorin Cocoș, acuzat ăn același dosar „Bica 2” și aflat în Arestul central din 29 octombrie, a plecat fără a face declaraţii. Cocoş a fost arestat mai întâi în dosarul „Microsoft”, în care este în prezent judecat în arest la domiciliu.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*