Ultimele Știri

Dorin Cocoş l-a denunţat pe miliardarul Ioan Niculae pentru o mită de 1 milion de euro

COCOS

Ancheta DNA în cazul omului de afaceri Ioan Niculae vizează cercetarea unor aspecte infracţionale semnalate de ANAF referitoare la tranzacţiile comerciale dintre SC Interagro SA şi SC Libarom Agri SRL privind materiale de promovare prin presa scrisă, machete publicitare, materiale promo, imprimare, au declarat surse judiciare.

Potrivit unor surse judiciare, în paralel cu urmărirea penală în această cauză, de evaziune fisacală şi spălare de bani, au rezultat şi alte aspecte infracţionale similare care au fost conexate la acest dosar în care se fac percheziţii la Ion Niculae.

Astfel, în  urma unui denunţ formulat de Dorin Cocoş  a arătat că în perioada 2008 – 2009  Ion Niculae, pentru a obţine subvenţii necesare derulării activităţii firmei sale, i-a cerut lui Dorin Cocoş sprijin ca aceasta să realizeze influenţe asupra unor funcţionari publici şi demnitari, ce activau în diferite instituţii publice, în vederea elaborării unei Hotărâri de Guvern prin care să fie acordate subvenţii pentru îngrăşăminte din producţia internă, ceea ce ar fi condus la subvenţionarea indirectă a combinatelor controlate de Niculae, care produceau la acel moment circa 90% din producţia de îngrăşăminte.

Dorin Cocoş urma să fie recompensat financiar pentru aceste demersuri cu suma de 1.000.000 euro.

Dosarul Ioan Niculae – Interagro

Ancheta DNA în cazul omului de afaceri Ioan Niculae vizează cercetarea unor aspecte infracţionale semnalate de ANAF referitoare la tranzacţiile comerciale dintre SC Interagro SA şi SC Libarom Agri SRL privind materiale de promovare prin presa scrisă, machete publicitare, materiale promo, imprimare, au declarat  surse judiciare.

Prejudiciul estimat în acest dosar este de 2 milioane de euro. Sursele judiciare au arătat că au loc percheziţii la domiciliul lui Ioan Niculae, din Zimnicea, la reşedinţa acestuia denumită generic ”Domeniul Făţana” (casă de vânătoare) din apropiere de Zimnicea, la reşedinţa din Buşteni, la fostul domiciliu al omului de afaceri, care aparţine în prezent Adinei Elena Niculae, din sectorul 1 Bucureşti, precum şi la sediul şi punctul de lucru declarate de SC Intervitt SRL – Zimnicea, sediul SC Interagro SA din Capitală, la punctul de lucru şi la sediul aceleiaşi firme din Zimnicea.

Cum s-a constituit dosarul

Potrivit surselor citate, cauza s-a constituit urmare a sesizării formulate de ANAF — Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili, prin care semnala aspecte constatate în urma inspecţiei la firma Interagro vizând tranzacţiile comerciale derulate pe circuitul SC Interagro — Libarom Agri SRL şi SC Interagro SA — SC Insomar Cercetări şi Marketing Politic SRL, cercetări referitoare la infracţiunile de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Relaţionarea dintre Interagro şi Insomar a făcut deja obiectul unui dosar în care s-a pronunţat o hotărâre de condamnare.

Sursele au precizat că, referitor la societăţile Interagro — Libarom Agri, în Raportul de Inspecţie Fiscală nr. 64.144/17.12.2012, se arată că în perioada 2008 — 2009 între cele două firme s-au desfăşurat mai multe tranzacţii comerciale în baza contractului ce avea ca obiect ”realizarea, prelucrarea şi implementarea de către prestator a unor materiale de promovare (prin presa scrisa, machete publicitare, materiale promo, imprimare) şi plasarea acestora pe suporturi media”.

Aceleaşi surse au menţionat că se prevedea că Interagro va achita cu titlul de onorariu 10 milioane euro.

În baza acestui contract, Libarom a emis către Interagro facturi în valoare totală de 43.131.000 RON, iar în perioada august 2008 — mai 2009 au fost întocmite mai multe procese verbale între cele două firme, prin care se atesta scriptic îndeplinirea obligaţiilor asumate prin contract, au mai explicat sursele.

Conform surselor, Interagro nu justifică prin documente că serviciile au fost executate, lipsind dovezile privind executarea contractului, şi ar fi înregistrat în evidenţa contabilă, prin nerespectarea reglementărilor, cheltuieli deductibile în suma totala de 36.245.000 RON emise de Libarom Agri SRL.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*