Donald Trump, noi declarații șocante privind imigranții: ”Avem de gând să ne luăm țara înapoi”

  • Presa Liberă
  • 1 septembrie 2016
  • Externe
donald trump

Candidatul republican Donald Trump nu renunță la promisiunea de a deporta milioanele de imigranți ilegali aflați în acest moment în Statele Unite, precum și de a construi un zid impenetrabil de peste 2.000 de km la granița cu Mexic.

Deși, într-o întâlnire privată cu Enrique Peña Nieto, președintele Mexicului, Trump a vorbit în termeni deosebit de elogioși despre mexicani, pe care i-a descris drept oameni fantastici, fără reproș și muncitori, controversatul candidat a schimbat curând tonul discursului.

La doar câteva ore de la întâlnirea cu președintele Mexicului, într-o întâlnire cu alegătorii din Phoenix, Arizona, Trump a sfidat așteptările că și-ar fi schimbat poziția privind imigrația. Conform The Wall Street Journal, candidatul republican și-a încântat susținătorii declarând că Mexicul va contribui la construirea respectivului zid, chiar dacă nu o știe încă.

Trump a afirmat chiar că deportările în forță vor începe din prima zi de activitate la Casa Albă. ”Avem de gând să ne luăm țara înapoi”, a spus el, repetând mantra din campanie.

Nu vor mai fi niciun fel de amnistii, a promis Trump, ba chiar va introduce teste ideologice pentru toți solicitanții de viză, se mai arată în sursa amintită. Declarațiile acestuia au inflamat din nou partea mexicană, președintele Nieto afirmând că el susține interesele mexicanilor, indiferent unde s-ar afla aceștia, și că nu va sta ”cu mâinile în sân”.

”Mă simt dezamăgit și indus în eroare”, a scris pe twitter Alfonso Aguilar, președintele Parteneriatului Latino pentru Principiile Conservatoare, un important grup de advocacy cu sediul în Washington.

Într-un sondaj realizat de către Reuters/Ipsos în perioada 22-25 august, Hillary Clinton este creditată cu 41% din intențiile de vot la alegerile din 8 noiembrie, iar Trump cu 36%. Diferența dintre cei doi este în scădere, sondajele anterioare indicau o diferență de 12 procente în favoarea candidatului Partidului Democrat.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *